Titbit Články
Neradi plýtváme a velmi nás trápí, když vidíme, jaké množství ovoce a zeleniny z různých důvodů končí v koši. Ale abychom byli přesní – myslíme tím krásné, zralé plody. Často stačí totiž jen opravdu málo – občas jen produkt nesplňuje parametry do regálů, přepravek či vaniček, je moc malé, velké, krátké, baculaté anebo naopak úplně nejlepší - nejzralejší a nejsladší a přesto ho už nedokážeme prodat a nakonec zmizí v bio kontejneru. Také si říkáte, jaká je to škoda?
„Pravidelně si beru zbylé ovoce a zeleninu domů a používám ho k běžnému vaření, pravidelně si pak vyrábím rajčatová pyré, ajvary paradoxně z těch nejlepších plodů.“, říká majitel Vojta Havránek
A tak jsme si řekli dost. Potkali jsme se s palírnou a lihovarem v Bohuslavicích a dodali jim naše voňavé exotické ovoce, aby tak vznikla Mangovice nebo Granátovice.
Pronajali jsme si kuchyňské prostory a začali vyrábět nejrůznější omáčky, chutney či pasty.
Stále je u nás na prvním místě chuť, zachraňte jí s námi.