Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách

Polentová kaše s parmazánem, pečenou zeleninou a Ciburgerem.

Titbit recepty

Autor receptu: Chili Ta

Taky milujete, když si k večeři dáte velký talíř, na kterém je úplně všechno? Pak vyzkoušejte tuhle polentovou kaši s parmazánem, pečenou zeleninou a ciburgerem.
Polentová kaše s parmazánem, pečenou zeleninou a ciburgrem.

Polenta není často uživaná, což je ale škoda, protože když ji správně dochutíte, je naprosto výtečná. A tahle kombinace s pečenými rajčaty, křupavým halloumi a nasládlým ciburgrem je prostě skvělá na deštivé letní večery.

Ingredience pro 2 osoby

  • 50 g instatntí kukuřičné polenty
  • 500 ml vody
  • 100 ml smetany alespoň 15%
  • 100 g parmazánu
  • Cherry rajčata
  • Olivový olej
    Balsamico ocet
  • Čerstvá bazalka
  • Halloumi sýr
  • Sůl
  • Ciburger

Pracovní postup

  • Cherry rajčátka osolte, zalijte olivovým olejem, zakápněte balsamico octem, přidejte pokrájenou bazalku a dejte péct do trouby na 160 C na 30 minut.
  • Polentovou kaši uvařte podle návodu – nejdřív vodu přiveďte k varu, pak postupně přisypávejte polentu. Kaše tuhne velmi rychle a nasaje do sebe hodně vody, proto ji podávejte hned po uvaření. Při ohřívání do kaše musíte přidat znovu vodu a smetanu.
  • Míchejte, dokud se kaše nezahustí. Přidejte smetanu a nastrouhaný parmazán. Poté dochuďte solí.
  • Halloumi usmažte dokřupava na pánvi.
  • Na hotovou kaši položte rajčátka, halloumi, posypte čerstvou bazalkou a skvělý Ciburger.
  • Zakápněte olivovým olejem.

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se