Titbit recepty
Autor receptu: Chili Ta
Taky milujete, když si k večeři dáte velký talíř, na kterém je úplně všechno? Pak vyzkoušejte tuhle polentovou kaši s parmazánem, pečenou zeleninou a ciburgerem.
Polenta není často uživaná, což je ale škoda, protože když ji správně dochutíte, je naprosto výtečná. A tahle kombinace s pečenými rajčaty, křupavým halloumi a nasládlým ciburgrem je prostě skvělá na deštivé letní večery.
Ingredience pro 2 osoby
- 50 g instatntí kukuřičné polenty
- 500 ml vody
- 100 ml smetany alespoň 15%
- 100 g parmazánu
- Cherry rajčata
- Olivový olej
Balsamico ocet - Čerstvá bazalka
- Halloumi sýr
- Sůl
- Ciburger
Pracovní postup
- Cherry rajčátka osolte, zalijte olivovým olejem, zakápněte balsamico octem, přidejte pokrájenou bazalku a dejte péct do trouby na 160 C na 30 minut.
- Polentovou kaši uvařte podle návodu – nejdřív vodu přiveďte k varu, pak postupně přisypávejte polentu. Kaše tuhne velmi rychle a nasaje do sebe hodně vody, proto ji podávejte hned po uvaření. Při ohřívání do kaše musíte přidat znovu vodu a smetanu.
- Míchejte, dokud se kaše nezahustí. Přidejte smetanu a nastrouhaný parmazán. Poté dochuďte solí.
- Halloumi usmažte dokřupava na pánvi.
- Na hotovou kaši položte rajčátka, halloumi, posypte čerstvou bazalkou a skvělý Ciburger.
- Zakápněte olivovým olejem.