Historie a současnost Titbitu
Začalo to cestováním
Na počátku všeho byl náš zájem o cestování, hledání exotických a chutných jídel a surovin. Protože jsme vždy po návratu z cest postrádali na domácím trhu pestrou nabídku čerstvých ingrediencí, pustili jsme se pro začátek do pěstování čerstvých bylinek v květináči, a tak vznikl v roce 2000 TITBIT. Postupně jsme nabídku rozšířili o bylinky řezané, chilli, exotické ovoce a další méně tradiční druhy zeleniny a čerstvého koření. Dnes zásobujeme širokou síť obchodních řetězců v ČR a SR (Ahold, Billa, Globus, Kaufland, Makro, Metro, Tesco, Terno a další) a také v Maďarsku. Jsme dodavatelem pro online supermarkety Rohlik.cz a Kosik.cz.
V roce 2010 jsme spojili naši lásku pro dobré jídlo a snahu využívat ovoce a zeleninu, kterou jsme běžně neprodávali, a pustili jsme se do segmentu hotových jídel a čerstvých zeleninových, lahůdkových a ovocných salátů. Tuto divizi od nás v roce 2017 odkoupilo UGO, hlavní provozovatel salaterií a fresh barů v ČR a výrobce čerstvých ovocných šťáv. V roce 2012 jsem opět stimulováni láskou k jídlu a dobrým restauracím začali pracovat s několika top restauracemi v Praze a postupně se vyvinula divize pro zásobování HORECA. Ta dnes zásobuje řadu kvalitních restaurací v Praze a rovněž zásobuje Bageterie Boulevard, Costa Coffee a další síťové klienty po většině České republiky.
Prodejem výrobní divize společnosti UGO naše snaha o výrobu zajímavých produktů neskončila a v roce 2019 jsme rozjeli novou výrobu, která připravuje řadu mytých, loupaných a krájených druhů ovoce a zeleniny pro gastro a zároveň vyrábí zeleninové směsi na vaření a pečení pro finální spotřebitele. Součástí výroby je i kuchyně, kde naplňujeme naši snahu zpracovávat nestandardní ovoce a zeleninu (malé, zralé, vrásčité, mechanicky narušené kusy) místo toho, aby končila v bio odpadu. A tak v rámci projektu Titbit Beze zbytku vaříme různá čatní, džemy, povidla a zavařujeme všeliké zeleniny. S partnerem pak ještě realizujeme exotické pálenky.
Zatím poslední projekt naší společnosti je dozrávání avokáda, manga, kiwi a dalšího ovoce. Za tím účelem jsme postavili unikátní zrárny, které kombinaci specifických teplot, vlhkosti a cirkulace vzduchu simulují dozrávání ovoce přirozeným způsobem, tj. není potřeba užívat chemii (etylen) jako třeba u banánů.
Certifikace
Jsme držiteli certifikátů IFS, Tesco Food, SMETA a BIOKONT.
- Certifikát IFS 2022 ke stažení (PDF)
- Report SMETA ke stažení 0,8 MB (PDF)
- Certifikát Biokont CZ 2022 ke stažení 3 MB (PDF)
- Certificate Biokont EN 2022 download 3, 2 MB (PDF)