Titbit recepty
Autor receptu: Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
Letos jsme se po covidové odmlce zúčastnili krásné akce Bidfood Expo 2022. A protože máme rádi spolupráce, spojili jsme se s Premium Gastro a hosté veletrhu mohli ochutnat skvělé zero waste menu z našich surovin a unikátní pece na dřevěné uhlí X-Oven.

Ingredience
- 1,5 kg bůček
- 1 kg zelí
- 500 ml smetana
- 200 g Jakoby Harissa
- 250 g cibule
- 50 g kysaného zelí
- 50 g šťáva z kysaného zelí
- 30 ml olej
- 5 g dlouhý fermentovaný pepř La Plantation z Kampot.cz
- 5 g kmín
- 1 g bobkový list
- 20 g listová petržel
- 15 g mletá paprika
- sůl
Pracovní postup
- Bůček vložíme do vakuovacího pytle, osolíme přidáme cibuli, kmín a petržel.
- Na vaření 72 °C táhneme 16 hodin. Hotové maso dopékáme v peci X-Oven.
- Zelí pečeme v celku v peci X-Oven do měkka.
- Cibuli orestujeme na oleji přidáme harisu, mletou papriku, kysané zelí a zarestujeme, zalijeme šťávou z masa a smetanou a provaříme. Rozmixujeme a na závěr přidáme šťávu ze zelí a dochutíme solí a pepřem. Přecedíme přes jemné síto.
- Jídlo zdobíme dlouhým fermentovaným pepřem.