Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1.200 Kč

Bůček, zelí, smetana, fermentovaný dlouhý pepř

Titbit recepty

Autor receptu: Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022

Letos jsme se po covidové odmlce zúčastnili krásné akce Bidfood Expo 2022. A protože máme rádi spolupráce, spojili jsme se s Premium Gastro a hosté veletrhu mohli ochutnat skvělé zero waste menu z našich surovin a unikátní pece na dřevěné uhlí X-Oven.
Bůček, zelí, smetana, harissa Všechny recepty připravil šéfkuchař Tomáš Vávra a vy si je nyní můžete vyzkoušet i doma. Tak hurá do toho!

Ingredience

  • 1,5 kg bůček
  • 1 kg zelí
  • 500 ml smetana
  • 200 g Jakoby Harissa
  • 250 g cibule
  • 50 g kysaného zelí
  • 50 g šťáva z kysaného zelí
  • 30 ml olej
  • 5 g dlouhý fermentovaný pepř La Plantation z Kampot.cz
  • 5 g kmín
  • 1 g bobkový list
  • 20 g listová petržel
  • 15 g mletá paprika
  • sůl

Pracovní postup

  • Bůček vložíme do vakuovacího pytle, osolíme přidáme cibuli, kmín a petržel.
  • Na vaření 72 °C táhneme 16 hodin. Hotové maso dopékáme v peci X-Oven.
  • Zelí pečeme v celku v peci X-Oven do měkka.
  • Cibuli orestujeme na oleji přidáme harisu, mletou papriku, kysané zelí a zarestujeme, zalijeme šťávou z masa a smetanou a provaříme. Rozmixujeme a na závěr přidáme šťávu ze zelí a dochutíme solí a pepřem. Přecedíme přes jemné síto.
  • Jídlo zdobíme dlouhým fermentovaným pepřem.