Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
doprava zdarma při nákupu nad 1.200 Kč

Švestkový galet

Titbit recepty

Autor receptu: Recepty

Tento recept je trochu jednodušší na přípravu, protože jsme použili kupované těsto (přesto však kvalitní, z másla). Pokud nechcete podvádět, klidně si připravte domácí listové těsto. Tento dezert se skvěle kombinuje s dalším ovocem jako například s meruňkami, broskvemi nebo třešněmi. Podávat jej můžete samotný nebo se zmrzlinou či vanilkovým přelivem.
Švestkový galet Sofie Smith

Ingredience na 6–8

křehké nebo listové těsto, 500 g

švestky, vypeckované,  600 g

mleté mandle,  4 lžíce

vanilkový lusk,  ½

přírodní cukr (tmavý, třtinový), 100 g

vejce, 1                            

Pracovní postup

Předehřejte troubu na 200 stupňů

Na plech dejte pečící papír

Těsto vyválejte do velkého kruhu, asi 35 cm v průměru, a přendejte na plech vyložený pečícím papírem

V misce smíchejte mleté mandle s polovinou cukru. Vanilkový lusk rozřízněte podélně a vnitřek vyškrábněte hrotem nože a přidejte ke směsi cukru a mandlí. Prázdný lusk odložte bokem na později

Polovinu cukrové směsi vysypejte na těsto

Doprostřed těsta poklaďte vypeckované rozpůlené švestky. Okraj nechte asi 7 cm široký. Zbytek cukru vysypejte na švestky

Kraje ohněte přes ovoce, ale úplně jej nezakryjte. Doprostřed dejte vanilkový lusk

Okraje potřete rozmíchaným vajíčkem a dejte péct do trouby na 35 až 40 minut

Po upečení nechte ležet na plechu asi 10 minut. Podávejte ještě teplé.

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se