Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Marinovaná kýta z jelena, pečená zelenina, baby špenát a dijonská zálivka

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Naše produkty #bezezbytku se skvěle hodí k masu. Tak jsme si řekli, že pro vás připravíme i pár pořádných masových receptů. 😍
Jelení kýta marinovaná

Pro tento účel jsme se spojili s dodavateli top lokální zvěřiny Windsor Enterprise - zvěřina. Jejich maso seženete (stejně jako celou naši řadu bezezbytku) na rohlik.cz.

Ingredience pro 4 osoby

  • 500 g marinované kýty z jelena
  • 1 žlutá cuketa
  • 2 menší lilky
  • 1 skleničku Pečesu 
  • 125 g baby špenátu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl, pepř

Pracovní postup

  • Nejdříve opečeme maso na grilu a jemně osolíme, už je sice marinované, ale není zas tolik slané. Na každé straně zhruba 3 minuty.
  • Necháme odpočívat na teplém místě a zároveň si opečeme i veškerou zeleninu, nakrájíme na cca 1 cm plátky a grilujeme dozlatova.
  • Česnek opečeme dozlatova a veškerou zeleninu osolíme a opepříme. 
  • Olej, ocet, hořčici, med, sůl, pepř a vodu smícháme dohromady, můžeme dát i do malé zavařovačky, uzavřít a rozklepat, než se vše krásně spojí.
  • Maso znovu opečeme a nakrájíme na plátky, podáváme se špenátem, bohatou zálivkou a grilovanou zeleninou.