Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Tyhle těstoviny jsou super jednoduchý a vyloženě jarní. Pracovně jim říkáme zelená pasta :-). Použili jsme všechny naše oblíbený jarní suroviny: mátu, baby špenát, mladý hrášek i kedlubnu. A samozřejmě Pečes!

Tyhle těstoviny jsou super jednoduchý a vyloženě jarní. Pracovně jim říkáme zelená pasta :-). Použili jsme všechny naše oblíbený jarní suroviny: mátu, baby špenát, mladý hrášek i kedlubnu. A samozřejmě Pečes!
Ingredience pro 2 osoby
- 200 g sušených těstovin (např. farfalle, fusilli, penne)
- 1/2 kedlubny
- 70 g baby špenátu
- 8 oloupaných mandlí
- 6 ks Pečesu, plus lžíce oleje ze skleničky
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vody
- sůl
- 20 lístků máty
Pracovní postup
- Těstoviny vaříme v osolené vodě dle potřeby.
- Špenát spaříme v horké vodě po dobu 5 sekund.
- Vložíme do vyšší nádoby společně s mandlemi, česnekem, vodou, olejem, mátou i parmezánem a rozmixujeme ručním mixérem dohladka.
- Osolíme.
- Hrášek nakrájíme natenko a na trošce olivového oleje orestujeme, aby změknul.
- Těstoviny vycedíme, přidáme k hrášku a zamícháme do nich pesto.
- Ozdobíme nakrájenou kedlubnou, vyloupaným hráškem a parmezánem.
Dobrou chuť.