Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Pesto z thajské bazalky (vegan)

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Milujete klasické bazalkové pesto? Tak to by vás mohlo bavit i to z thajské bazalky!
Pesto z thajské bazalky – vegan Skvěle ho využijete v asijské kuchyni a zajímavé bude třeba i v těstovinách. Zvolit můžete veganskou variantu nebo vege (s parmezánem).  Tipy k pestu:
  • pro zachování barvy se dá přidat citron, nicméně se to projeví na chuti
  • když se bylinky před přípravou pesta zblanšírují, bude mít pak hezčí barvu a déle vydrží
  • pro lepší zachování barvy můžeme dát navrch skleničky fólii nebo nalít vrstvu oleje, tak zabráníme oxidaci.
 

Ingredience na jednu skleničku

  • 200 g čerstvé thajské bazalky
  • 50 g oloupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku (pozor na klíčky, ty případně odstraňte, aby pesto nezhořklo)
  • 2 špetky mořské soli
  • 150 g olivového oleje extra virgin

volitelné: 

Pracovní postup

Tradičně se používá hmoždíř, ale pokud si chceme usnadnit práci, můžeme pesto samozřejmě udělat v mixéru.

  • Začneme mandlemi a česnekem.
  • Postupně přidáváme ostatní suroviny a úplně nakonec i olej, aby se vše spojilo.
  • Na barvu můžeme přidat ještě 50 g natrhané petržele, díky ní vydrží pesto déle krásné zelené.
  • Dobrou chuť!