Titbit

Dovážíme čerstvou chuť ze všech koutů světa

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Články
Recepty
Titbit na cestách

Králičí hřbet v sušené šunce, karotkové pyré s pomerančem, opečená barevná karotka

Titbit Recepty

Autor receptu: Jan Horký, kapitán Národního týmu AKC ČR

Pokud jde o přípravu je zcela na vás, zda mrkve oloupete anebo ne. Oloupaná je zpravidla chutnější a samozřejmě čistější, ale klidně ji lze důkladně očistit houbičkou anebo umělohmotnou drátěnkou a pracovat s mrkví celou. Krájet se dá na sto způsobů, takže si vybere každý podle svého gusta. „Baby karotku zkuste povařit ve vodě s kypřícím práškem. Zůstane tak krásně oranžová a půjde lehce oloupat i bez škrabky,“ prozrazuje Horký.
Králičí hřbet v sušené šunce, karotkové pyré s pomerančem, opečená barevná karotka

Ingredience

(4 osoby)

Králičí hřbet, 600 g
Sušená šunka, 100 g
Mrkev, 800 g
Pomeranč, 200 g
Barevná mini karotka, 150 g
Cukr krystal, 20 g
Máslo, 100 g
Smetana, 2 dcl
Tymián, kerblík, sůl, olivový olej

Pracovní postup

Králičí hřbet očistíme, zabalíme do sušené šunky a přidáme tymián. Dáme péct při 60° C na asi 1 hodinu.

Mrkev nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.

Přilejeme šťávu z pomerančů a smetanu. Necháme rozvařit a rozmixujeme na hladké pyré.

Barevnou mini karotku očistíme, nakrájíme na malé kousky a opečeme na cukru a másle.

Králičí hřbet krájíme na pravidelné plátky a podáváme. Pokrm doplníme kerblíkem.

Tip: Po uvaření fialová barva kořene pobledne, ale chcete-li ji zachovat, kousky mrkve rychle opražte při vysoké teplotě na trošce tuku. 

 

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se