Titbit recepty
Autor receptu: Jan Horký

Ingredience
(4 osoby)
Králičí hřbet, 600 g
Sušená šunka, 100 g
Mrkev, 800 g
Pomeranč, 200 g
Barevná mini karotka, 150 g
Cukr krystal, 20 g
Máslo, 100 g
Smetana, 2 dcl
Tymián, kerblík, sůl, olivový olej
Pracovní postup
Králičí hřbet očistíme, zabalíme do sušené šunky a přidáme tymián. Dáme péct při 60° C na asi 1 hodinu.
Mrkev nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
Přilejeme šťávu z pomerančů a smetanu. Necháme rozvařit a rozmixujeme na hladké pyré.
Barevnou mini karotku očistíme, nakrájíme na malé kousky a opečeme na cukru a másle.
Králičí hřbet krájíme na pravidelné plátky a podáváme. Pokrm doplníme kerblíkem.
Tip: Po uvaření fialová barva kořene pobledne, ale chcete-li ji zachovat, kousky mrkve rychle opražte při vysoké teplotě na trošce tuku.