Titbit

Dovážíme čerstvou chuť ze všech koutů světa

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Články
Recepty
Titbit na cestách

Špaldové rizoto s kaštany, houbami porcini a šalvějí

Titbit Recepty

Autor receptu: Sofie Smith, šéfkuchařka The Sexy Curry Company

Kaštany vám zlepší náladu, tak neváhlejte a zkuste tento recept na kaštanové rizoto.
Špaldové rizoto s kaštany, houbami porcini a šalvějí

Ingredience

Špaldová zrnka, 200 g
Sušené houby, 25 g
Olivový olej, 3 lžíce
Šalotky – nakrájené najemno, 3  ks
Česnek – nasekaný jemno, 1 ks
Vařené kaštany, 100 g
Lístky šalvěje, 2 snítky
Bílé víno, 2 malé skleničky
Vývar, 1 litr
Nastrouhaný parmazán, 50 g
Sůl a pepř dle chuti

Pracovní postup

Namočte špaldu do studené vody a sušené houby do teplé na asi 20 minut. Sceďte špaldu, vodu z hub také slijte a dejte na stranu

Na pánvi zahřejte olivový olej a rychle osmahněte lístky šalvěje. Vyndejte je a olej dejte stranou. Následně v něm orestujte šalotku, dokud nezprůhlední. Přidejte nasekaný česnek, zamíchejte, přisypte špaldu a promíchejte s olejem

Vlijte bílé víno a míchejte, dokud se neodpaří

Přilijte ¼ vývaru a míchejte, až se tekutina vsákne. Poté přidejte ½ zbývajícího vývaru a opakujte stejný proces

Nakonec přimíchejte zbývající vývar, dochuťte solí a pepřem a vařte na mírném ohni, dokud není špalda měkká a většina tekutiny absorbována

Vmíchejte kaštany, šalvěj a ¾ nastrouhaného parmezánu, zbytkem posypte pokrm a servírujte.

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se