Titbit recepty
Autor receptu: Recepty

Ingredience
Špaldová zrnka, 200 g
Sušené houby, 25 g
Olivový olej, 3 lžíce
Šalotky – nakrájené najemno, 3 ks
Česnek – nasekaný jemno, 1 ks
Vařené kaštany, 100 g
Lístky šalvěje, 2 snítky
Bílé víno, 2 malé skleničky
Vývar, 1 litr
Nastrouhaný parmazán, 50 g
Sůl a pepř dle chuti
Pracovní postup
Namočte špaldu do studené vody a sušené houby do teplé na asi 20 minut. Sceďte špaldu, vodu z hub také slijte a dejte na stranu
Na pánvi zahřejte olivový olej a rychle osmahněte lístky šalvěje. Vyndejte je a olej dejte stranou. Následně v něm orestujte šalotku, dokud nezprůhlední. Přidejte nasekaný česnek, zamíchejte, přisypte špaldu a promíchejte s olejem
Vlijte bílé víno a míchejte, dokud se neodpaří
Přilijte ¼ vývaru a míchejte, až se tekutina vsákne. Poté přidejte ½ zbývajícího vývaru a opakujte stejný proces
Nakonec přimíchejte zbývající vývar, dochuťte solí a pepřem a vařte na mírném ohni, dokud není špalda měkká a většina tekutiny absorbována
Vmíchejte kaštany, šalvěj a ¾ nastrouhaného parmezánu, zbytkem posypte pokrm a servírujte.