Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Marocká batátová polévka

Titbit recepty

Autor receptu: Recepty

Batáty patří mezi nejvýživnější zeleninu a jejich sezóna je v plném proudu. Zkuste z nich připravit jednoduchou marockou polévku podle šéfkuchařky Sofie Smith.
Batátová polévka podle Sofie Smith

Ingredience

Batáty, 1 kg

Přepuštěné máslo, 60 g

Olivový olej,  2 lžíce

Červená cibule, nakrájená 300 g

Česnek nasekaný,    2 stroužky

Čerstvé červené chilli – nasekané ½

Drcený koriandr, 1 lžička

Drcený kmín1 lžička

Drcený zázvor1 lžička

Zeleninový vývar 2 litry

Citrónová šťáva, sůl a pepř dle chuti

Čerstvý koriandr na ozdobu

Pracovní postup

Oloupejte a nakrájejte batáty na větší kousky

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a olivový olej, osmahněte cibuli s česnekem, červené chilli a koření a asi minutu restujte

Přidejte batáty a vývar. Vařte, dokud batáty nezměknou

Rozmixujte a dochuťte solí, pepřem a citrónem a ozdobte čerstvým koriandrem.