Titbit recepty
Autor receptu: Recepty
Batáty patří mezi nejvýživnější zeleninu a jejich sezóna je v plném proudu. Zkuste z nich připravit jednoduchou marockou polévku podle šéfkuchařky Sofie Smith.
Ingredience
Batáty, 1 kg
Přepuštěné máslo, 60 g
Olivový olej, 2 lžíce
Červená cibule, nakrájená 300 g
Česnek nasekaný, 2 stroužky
Čerstvé červené chilli – nasekané ½
Drcený koriandr, 1 lžička
Drcený kmín1 lžička
Drcený zázvor1 lžička
Zeleninový vývar 2 litry
Citrónová šťáva, sůl a pepř dle chuti
Čerstvý koriandr na ozdobu
Pracovní postup
Oloupejte a nakrájejte batáty na větší kousky
Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a olivový olej, osmahněte cibuli s česnekem, červené chilli a koření a asi minutu restujte
Přidejte batáty a vývar. Vařte, dokud batáty nezměknou
Rozmixujte a dochuťte solí, pepřem a citrónem a ozdobte čerstvým koriandrem.