Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Letní závitky s mangem a krevetami

Titbit recepty

Autor receptu: Recepty

Tento recept je inspirován Vietnamskými jarními závitky z rýžového papíru. Je jednoduchý na přípravu a zároveň lehký a zdravý.
Letní závitky s mangem a krevetami od Sofie Smith

Ingredience pro 4 osoby

mango, 1 malé
rýžový papír, 8 ks
vařené krevety, 16 kousků
salát dle vašeho výběru, 8 lístků
čerstvé bylinky na dochucení – koriandr, máta, bazalka, perilla, pažitka

na omáčku Nuoc Cham:

šťáva z 1 limetky
stroužek česneku – rozmačkaný, 1 ks
cukr, 2 polévkové lžíce nebo dle chuti
voda, 6 polévkových lžic nebo 90 ml
rybí omáčka, 3 polévkové lžíce
pálivá paprička Bird’s eye/rawit – najemno nasekaná, 1 nebo 2 ks

Pracovní postup

Oloupejte a nakrájejte mango na plátky.

Krátce namočte rýžový papír do nádoby s teplou vodou. Nechejte vodu okapat a položte papír na čistou utěrku.

Asi do třetiny papíru dejte salát vašeho výběru a na něj dejte 2 krevety, mango a čerstvé bylinky.

Část rýžového papíru, která je blíž vám, přeložte přes náplň. Založte boční strany a pevně zarolujte. Položte pod vlhkou utěrku, než uděláte zbytek rolek.

Příprava omáčky:

V male misce smíchejte limetkovou šťávu, rozmačkaný česnek, cukr a vodu.

Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte rybí omáčku a nasekané pálivé papričky. Dochuťte limetkou, rybí omáčkou nebo cukrem dle vaší chutě.