Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

„No waste“ pošírovaná a opečená kořenová petržel, pyré z petržele a kozího sýra, krusta z petrželové natě, sýrová kroketa, chipsy ze slupek

Titbit recepty

Autor receptu: Jan Horký

Kapitán Czech National Culinary Team Jan Horký pro nás připravil krásný recept na nám blízké téma "zero waste".
Titbit Pošírovaní kořenová petržel s kozím sýrem

Ingredience pro 4 osoby

  • Kořenová petržel cca 1000 g (12 ks),
  • bílý toustový chléb 200 g,
  • kozí sýr 250 g, smetana 2 dcl,
  • máslo 100 g, vejce 2 ks,
  • brambory,
  • sůl,
  • zeleninový vývar 4 dcl,
  • strouhanka 200 g,
  • olej olivový 1 dcl.

Pracovní postup

  • Petržel oloupeme a slupky usmažíme do křupava.
  • Nať z petržele rozmixujeme s toustovým chlebem a opečeme krátce na másle. Ochutíme pouze solí.
  • Petržel ukrojíme na menší kousek a necháme špičky.
  • Špičky uvaříme v zeleninovém vývaru a pak je opečeme na másle a oleji.
  • Zbylou petržel dáme vařit do smetany a když je petržel měkká rozmixujeme ji a přidáme kozí sýr.
  • Vytvoříme pyré.
  • Brambory rozvaříme a smícháme 1:1 s kozím sýrem.
  • Necháme vychladit a obalíme krokety, které smažíme.