Titbit recepty
Autor receptu: Jan Horký
Kapitán Czech National Culinary Team Jan Horký pro nás připravil krásný recept na nám blízké téma "zero waste".

Ingredience pro 4 osoby
- Kořenová petržel cca 1000 g (12 ks),
- bílý toustový chléb 200 g,
- kozí sýr 250 g, smetana 2 dcl,
- máslo 100 g, vejce 2 ks,
- brambory,
- sůl,
- zeleninový vývar 4 dcl,
- strouhanka 200 g,
- olej olivový 1 dcl.
Pracovní postup
- Petržel oloupeme a slupky usmažíme do křupava.
- Nať z petržele rozmixujeme s toustovým chlebem a opečeme krátce na másle. Ochutíme pouze solí.
- Petržel ukrojíme na menší kousek a necháme špičky.
- Špičky uvaříme v zeleninovém vývaru a pak je opečeme na másle a oleji.
- Zbylou petržel dáme vařit do smetany a když je petržel měkká rozmixujeme ji a přidáme kozí sýr.
- Vytvoříme pyré.
- Brambory rozvaříme a smícháme 1:1 s kozím sýrem.
- Necháme vychladit a obalíme krokety, které smažíme.