Titbit recepty
Autor receptu: Chili Ta
Máme pro vás další z receptů od Chili Ta, tentokrát ze zralého avokáda. S křupavou opečenou hlívou je to fakt dobrota!

Ingredience pro 2 osoby
- Plátek dobrého chleba nebo pečiva
- Na avokádový mash – guacamole:
- 1 zralé avokádo RTE
- koriandr
- citron, sůl, pepř
- Na salátek:
- polníček
- rukola
- olivový olej
- citron, sůl a pepř
- Trhaná hlíva:
- hlíva ústřičná, 100g
- tamari omáčka
- sezamová semínka bílá
- sezamový olej
- citron
Pracovní postup
Avokádový mash:
- Použijte již zralé avokádo. Vidličkou ho rozmačkejte na kaši, přidejte pokrájený koriandr a sušená chili semínka.
- Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř.
Na polníčkový salát si připravte dresing z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje. Dochuťte jím salát těsně před podáváním.
Pečená hlíva:
- Hlívu narthejte rukama na tenké proužky.
- Na pánvi rozehřejte štědré množství oleje a hlívu na něm opečte dozlatova.
- Stáhněte z pánve do ubrousku, aby jste hlívy zbavili přebytečného oleje.
- Pak dochuťte tamari omáčkou, sezamovým olejem a zakápněte citronem.
- Na závěr posypte sezamovými semínky.
Toast potřete olivovým olejem a opečte na pánvi. A teď už to jen vše poskládat dohromady. Na toast dejte štědrou vrtsvu avokádového mashe, salátek a pak křupavou hlívu. Dobrou chuť!
Tip: gauacamole můžete připravit podle receptu od Oh My Chef. A poukd jste milovníci krevet, máme variantu toustu právě pro vás!