Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách

Avokádový toast s opečenou trhanou hlívou

Titbit recepty

Autor receptu: Chili Ta

Máme pro vás další z receptů od Chili Ta, tentokrát ze zralého avokáda. S křupavou opečenou hlívou je to fakt dobrota!
Avokádový toast s opečenou trhanou hlívou

Ingredience pro 2 osoby

  • Plátek dobrého chleba nebo pečiva
  • Na avokádový mash – guacamole:
  • 1 zralé avokádo RTE 
  • koriandr
  • citron, sůl, pepř
  • Na salátek:
  • polníček
  • rukola
  • olivový olej
  • citron, sůl a pepř
  • Trhaná hlíva:
  • hlíva ústřičná,  100g
  • tamari omáčka
  • sezamová semínka bílá
  • sezamový olej
  • citron

Pracovní postup

Avokádový mash:

  • Použijte již zralé avokádo. Vidličkou ho rozmačkejte na kaši, přidejte pokrájený koriandr a sušená chili semínka.
  • Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř.

Na polníčkový salát si připravte dresing z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje. Dochuťte jím salát těsně před podáváním.

Pečená hlíva:

  • Hlívu narthejte rukama na tenké proužky.
  • Na pánvi rozehřejte štědré množství oleje a hlívu na něm opečte dozlatova.
  • Stáhněte z pánve do ubrousku, aby jste hlívy zbavili přebytečného oleje.
  • Pak dochuťte tamari omáčkou, sezamovým olejem a zakápněte citronem.
  • Na závěr posypte sezamovými semínky.

Avokádový toast s opečenou trhanou hlívou 2

Toast potřete olivovým olejem a opečte na pánvi.  A teď už to jen vše poskládat dohromady. 🙂  Na toast dejte štědrou vrtsvu avokádového mashe, salátek a pak křupavou hlívu. Dobrou chuť! 🙂

Tip: gauacamole můžete připravit podle receptu od Oh My Chef. A poukd jste milovníci krevet, máme variantu toustu právě pro vás!

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se