Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách

Kardamonová rýže s sladko-slanou kokosovou omáčkou, čerstvým mangem a karamelovými oříšky

Titbit recepty

Autor receptu: Chili Ta

Dezert, u kterého si řeknete: „Tak tohle jsem fakt nečekal.” Zdravé a neskutečně lahodné.
Kardamonová rýže s sladko-slanou kokosovou omáčkou a čerstvým mangem a karamelovými oříšky Rýže v podobě, jak ji neznáte.

Ingredience pro 4 osoby

červená rýže nebo indiánská rýže (ideálně lepkavou s vysokým obsahem škrobu, ale i normální bude fungovat) cca 100 g
kokosovou smetanu 1 l
zralé mango
rýžové víno 250 ml
špetku kardamonu
datlový sirup
arašídy
cukr krystal

Pracovní postup

Celozrnnou rýži si uvařte v rendlíčku, dokud úplně nezměkne. U klasické celozrnné přidejte větší množství vody než jste zvyklí. Potom, co změkne, přidejte pár lžiček cukru, špetku soli a zalijte rýžovým vínem. Povařte dokud se víno nevypaří. Potom přidejte 500 ml kokosové smetany, špetku kardamonu a povařte do pudinkové konzistence.

Na závěr doslaďte datlovým sirupem.

500 ml kokosové smetany povařte doslaďte cukrem, přidejte lžičku soli a nechte pomalu redukovat na malém ohni, dokud nedostane konzistenci omáčky. Omáčka by měla být sladká a slaná zároveň. Krásně totiž vybalancuje nakyslou sladkou rýži.

Na pánvi si opražte arašídy. Na druhé pánvi si rozpusťte cukr, dokud nevznikne karamel a pak v něm rychle zabalte arašídy. Arašídy obalte vidličkou krouživými pohyby a zvedejte tahavým pohybem, abyste dostali karamelová „vlásky”. Věřte, že na talíři to pak bude vypadat skvěle. 😉

Na závěr dozdobte zralým šťavnatým mangem. Dejte si záležet na výběru 😉

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se