Titbit

Dovážíme čerstvou chuť ze všech koutů světa

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Články
Recepty
Titbit na cestách

Kari polévka s čerstvou kurkumou a koriandrem

Titbit Recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Ideální polévka na podzimní večery, plná zeleniny a čerstvé kurkumy, a dokonce ve veganské verzi.
Kari polévka s čerstvou kurkumou a koriandrem

S touhle peckou vás nachlazení jen tak nedostane! 

Ingredience pro 4 osoby

  • 4 kousky oloupané kurkumy
  • 1 červenou cibuli (nakrájenou nadrobno).
  • 2 lžíce kari na zeleninu (nebo použijte kari pastu)
  • 2 lžíce nakrájeného květáku
  • 1 jarní cibulku
  • 1 rajče
  • 1 malou mrkev
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • 400 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
  • 2 lžíce namočené červené čočky
  • 2 lžíce namočené žluté čočky (nebo jiných luštěnin, třeba žlutého hrachu)
  • 2 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 lžičku nasekaného chilli
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej, sůl, pepř

Pracovní postup

  • Nejdříve si opečeme cibuli a přidáme česnek. Všechno zarestujeme a přidáme koření. Necháme orestovat koření, ale nesmíme ho spálit.
  • Čerstvou kurkumu oloupeme (je dobré si vzít rukavice, protože opravdu hodně barví) a rozmixujeme v kokosovém mléce dohladka.
  • Přidáme směs k základu a přilijeme i vývar. Přivedeme k varu a přidáme luštěniny, vaříme 10 minut a potom přidáme zbytek na jemno nakrájených surovin.
  • Osolíme, opepříme a necháme probublat.
  • Dochutíme a nakonec při servírování posypeme čerstvým koriandrem. Dobrou chuť! 

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se