Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Ideální polévka na podzimní večery, plná zeleniny a čerstvé kurkumy, a dokonce ve veganské verzi.
S touhle peckou vás nachlazení jen tak nedostane!
Ingredience pro 4 osoby
- 4 kousky oloupané kurkumy
- 1 červenou cibuli (nakrájenou nadrobno).
- 2 lžíce kari na zeleninu (nebo použijte kari pastu)
- 2 lžíce nakrájeného květáku
- 1 jarní cibulku
- 1 rajče
- 1 malou mrkev
- 1 plechovku kokosového mléka
- 400 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
- 2 lžíce namočené červené čočky
- 2 lžíce namočené žluté čočky (nebo jiných luštěnin, třeba žlutého hrachu)
- 2 lžíce čerstvého koriandru
- 1 lžičku nasekaného chilli
- 2 stroužky česneku
- olivový olej, sůl, pepř
Pracovní postup
- Nejdříve si opečeme cibuli a přidáme česnek. Všechno zarestujeme a přidáme koření. Necháme orestovat koření, ale nesmíme ho spálit.
- Čerstvou kurkumu oloupeme (je dobré si vzít rukavice, protože opravdu hodně barví) a rozmixujeme v kokosovém mléce dohladka.
- Přidáme směs k základu a přilijeme i vývar. Přivedeme k varu a přidáme luštěniny, vaříme 10 minut a potom přidáme zbytek na jemno nakrájených surovin.
- Osolíme, opepříme a necháme probublat.
- Dochutíme a nakonec při servírování posypeme čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!