Články
Koriandr v gastronomii
Články 1. 6. 2017
Koriandr je bylinka, která je u nás stále celkem opomíjená a zatím nemá takové rozšíření jako třeba petržel, kopr nebo fenykl. Znát ho můžete hlavně z asijské nebo mexické kuchyně, kde je hojně využíván. Stopy po koriandru...
Bylinkový detox
Články 27. 4. 2017
Naše tělo se přirozeně neustále pročišťuje, každý den nehledě na roční období. Nicméně s příchodem jara nás může přepadnout únava. Nedostatek vitamínů, slunce a pohybu obecně, kterým v zimních měsících trpíme, může naše tělo oslabit. Projevy bývají...
Topinambur
Články 31. 3. 2017
Možná už jste někde zaslechli výraz židovské brambory nebo jeruzalémské artyčoky. Jedná se o jednu rostlinu, konkrétněji slunečnici topinambur. Tato nenáročná rostlina z čeledi hvězdnicovitých pochází z oblasti Střední Ameriky a na naše území se dostala až se...
Řepa
Články 10. 3. 2017
Řepa patří neodmyslitelně k podzimu. V kuchyni ji však většina lidí moc nepoužívá, což je obrovská škoda. Nejenže je jednou z nejzdravějších druhů zeleniny, ale dá se i poměrně všestranně využít. Když se řekne řepa, jako první se...
Maniok
Články 2. 3. 2017
Maniok nebo také cassava je tropická kulturní rostlina původem z Jižní Ameriky. Dnes se nejvíc pěstuje v Nigérii a Brazílii. Odhaduje se, že je hlavním zdrojem sacharidů až pro 500 milionů lidí po celém...
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. Souhlasím