Články
Šest druhů exotického ovoce, které vám pomohou s lednovou detoxikací
Články 5. 1. 2018
Také jste si i letos dali předsevzetí, že se budete lépe stravovat, a přemýšlíte, jak dlouho vám to vydrží? Jednoduchý způsob, jak tělu alespoň trochu pomoci, je obohatit stravu o čerstvé ovoce a zeleninu....
Zdravé chroupání
Články 20. 10. 2017
Tráva je zelená, obloha modrá, mrkev oranžová. Anebo ne? Jak je to vlastně s barevností mrkve, proč ji nejčastěji vídáme na pultech obchodů v oranžovém kabátku a co způsobuje, že některé odrůdy jsou zbarveny třeba do fialova?
Léto s estragonem
Články 25. 9. 2017
Estragon, latinsky Artemisia dracunculus, se už od Starověku používal jako lék proti hadímu uštknutí nebo jako protilék jedům. Oblíbený a hojně využívaný je hlavně ve francouzské kuchyni. Je součástí třeba Dijonské hořčice nebo...
Petržel a máta
Články 18. 9. 2017
Petržel není jenom pěknou ozdobou na talíři. Díky kombinaci unikátních živin je i neskutečně zdraví prospěšná. Obsahuje velké množství silic, flavonoidů a má také vyšší podíl vitamínu C než pomeranč. Vysoký obsah antioxidantů a chlorofylu z ní svým...
Koriandr v gastronomii
Články 1. 6. 2017
Koriandr je bylinka, která je u nás stále celkem opomíjená a zatím nemá takové rozšíření jako třeba petržel, kopr nebo fenykl. Znát ho můžete hlavně z asijské nebo mexické kuchyně, kde je hojně využíván. Stopy po koriandru...
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. Souhlasím