Články
Šest druhů exotického ovoce, které vám pomohou s lednovou detoxikací
Články
Také jste si i letos dali předsevzetí, že se budete lépe stravovat, a přemýšlíte, jak dlouho vám to vydrží? Jednoduchý způsob, jak tělu alespoň trochu pomoci, je obohatit stravu o čerstvé ovoce a zeleninu....
Zdravé chroupání
Články
Tráva je zelená, obloha modrá, mrkev oranžová. Anebo ne? Jak je to vlastně s barevností mrkve, proč ji nejčastěji vídáme na pultech obchodů v oranžovém kabátku a co způsobuje, že některé odrůdy jsou zbarveny třeba do fialova?
Léto s estragonem
Články
Estragon, latinsky Artemisia dracunculus, se už od Starověku používal jako lék proti hadímu uštknutí nebo jako protilék jedům. Oblíbený a hojně využívaný je hlavně ve francouzské kuchyni. Je součástí třeba Dijonské hořčice nebo...
Petržel a máta
Články
Petržel není jenom pěknou ozdobou na talíři. Díky kombinaci unikátních živin je i neskutečně zdraví prospěšná. Obsahuje velké množství silic, flavonoidů a má také vyšší podíl vitamínu C než pomeranč. Vysoký obsah antioxidantů a chlorofylu z ní svým...
Koriandr v gastronomii
Články
Koriandr je bylinka, která je u nás stále celkem opomíjená a zatím nemá takové rozšíření jako třeba petržel, kopr nebo fenykl. Znát ho můžete hlavně z asijské nebo mexické kuchyně, kde je hojně využíván. Stopy po koriandru...