Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Veganský cheesecake s physalisem

Titbit recepty

Autor receptu: Recepty

Milujete cheesecake? Na podzim a v předvánočním čase můžete vyzkoušet tuhle super variantu s physalisem.
Veganský cheesecake z physalisu  A pozor, tenhle cheesecake je veganský! Místo sýru jsou v něm totiž kešu oříšky. Možná se tomu budete divit, ale opravdu to funguje, otestujte sami! 

Ingredience pro 4 osoby

Na formu o průměru 24 cm budete potřebovat: 

korpus

  • 150 g kešu
  • špetku soli
  • 4 datle
  • 1 lžíci kokosového oleje

krém

  • 250 g kešu (ideálně namočte přes noc a před přípravou přeceďte)
  • 8 lžic kokosového oleje
  • 6 lžic javorového sirupu
  • 40 kuliček physalisu (+ pár hezkých kousků na dozdobení)
  • špetku soli

 

Pracovní postup

  • Všechny suroviny na korpus vložte do kuchyňského robota. Mixujte, dokud nebude mít lepkavou konzistenci. 
  • Dortovou formu vyložte pečícím papírem a vyložte hmotou na korpus, tak aby tvořila ucelenou a pevnou vrstvu. Nechte odpočívat v lednici a připravte si krém.
  • Všechny ingredience na krém vložte do robota a rozmixujte do hladké konzistence: je potřeba mixovat několikrát a vždy seškrábnout krém ze stran nádoby. Nalijte na korpus a uhlaďte plastovou stěrkou.
  • Cheesecake dejte do lednice a nechte ztuhnout (alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc). Před podáváním můžete ještě dozdobit plody physalisu. Dobrou chuť!