Titbit recepty
Autor receptu: Recepty
Milujete cheesecake? Na podzim a v předvánočním čase můžete vyzkoušet tuhle super variantu s physalisem.
A pozor, tenhle cheesecake je veganský! Místo sýru jsou v něm totiž kešu oříšky. Možná se tomu budete divit, ale opravdu to funguje, otestujte sami!
Ingredience pro 4 osoby
Na formu o průměru 24 cm budete potřebovat:
korpus
- 150 g kešu
- špetku soli
- 4 datle
- 1 lžíci kokosového oleje
krém
- 250 g kešu (ideálně namočte přes noc a před přípravou přeceďte)
- 8 lžic kokosového oleje
- 6 lžic javorového sirupu
- 40 kuliček physalisu (+ pár hezkých kousků na dozdobení)
- špetku soli
Pracovní postup
- Všechny suroviny na korpus vložte do kuchyňského robota. Mixujte, dokud nebude mít lepkavou konzistenci.
- Dortovou formu vyložte pečícím papírem a vyložte hmotou na korpus, tak aby tvořila ucelenou a pevnou vrstvu. Nechte odpočívat v lednici a připravte si krém.
- Všechny ingredience na krém vložte do robota a rozmixujte do hladké konzistence: je potřeba mixovat několikrát a vždy seškrábnout krém ze stran nádoby. Nalijte na korpus a uhlaďte plastovou stěrkou.
- Cheesecake dejte do lednice a nechte ztuhnout (alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc). Před podáváním můžete ještě dozdobit plody physalisu. Dobrou chuť!