Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách

Chlebík s hlívovou pomazánkou, špenátem, fíkovém chutney a halloumi

Titbit recepty

Autor receptu: Chili Ta

Máte chuť na super lahodnou svačinku, která vás zasytí a zároveň pohladí po duši? Pak si udělejte tenhle parádní chlebík s hlívovou pomazánkou, křupavým halloumi a fíkovým chutney.
Chlebík s hlívovou pomazánkou, špenátem

Sice vám zabere víc času než chleba s máslem, ale hlívová pomazánka vám navíc v lednici vydrží až 5 dní a skvěle se hodí do wrapů i jako dip k zelenině.  

Ingredience pro 2 osoby

halloumi sýr
fíkové chutney Bezezbytku
čerstvý špenát
stroužek česneku
olivový olej
bagetka
Pomazánka z hlívy:
100 g tofu natural
60 g hlívy ústřičné
25 ml tamari omáčky
30 ml sezamového oleje
šťáva z půlky citronu

Pracovní postup

  • Hlívu si spařte horkou vodou, nechte v lázni 4 minuty a pak z hub vymačkejte přebytečnou vodu.
  • Vložte ji do mixeru spolu s tofu, sojovou omáčkou, sezamovým olejem a citronovou šťávu. Mixujte dohladka.
  • Halloumi si opečte dozlatova na pánvi.
  • Na oleji si opečte nadrobno nakrájený česnek, přidejte špenát, osolte a restujte zhruba 30 sekund.
  • Zakápněte citronovou šťávou a hned stáhněte z pánve do ubrousku.
  • Teď už jen vše dát dohromady.
  • Chlebík si opečte krátce na pánvi, namažte ho pomazánkou, přidejte špenát, halloumi a samozřejmě výborné fíkové chutney 🙂

 

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se