Titbit recepty
Autor receptu: Chili Ta
Máte chuť na super lahodnou svačinku, která vás zasytí a zároveň pohladí po duši? Pak si udělejte tenhle parádní chlebík s hlívovou pomazánkou, křupavým halloumi a fíkovým chutney.

Sice vám zabere víc času než chleba s máslem, ale hlívová pomazánka vám navíc v lednici vydrží až 5 dní a skvěle se hodí do wrapů i jako dip k zelenině.
Ingredience pro 2 osoby
halloumi sýr
fíkové chutney Bezezbytku
čerstvý špenát
stroužek česneku
olivový olej
bagetka
Pomazánka z hlívy:
100 g tofu natural
60 g hlívy ústřičné
25 ml tamari omáčky
30 ml sezamového oleje
šťáva z půlky citronu
Pracovní postup
-
Hlívu si spařte horkou vodou, nechte v lázni 4 minuty a pak z hub vymačkejte přebytečnou vodu.
-
Vložte ji do mixeru spolu s tofu, sojovou omáčkou, sezamovým olejem a citronovou šťávu. Mixujte dohladka.
-
Halloumi si opečte dozlatova na pánvi.
-
Na oleji si opečte nadrobno nakrájený česnek, přidejte špenát, osolte a restujte zhruba 30 sekund.
-
Zakápněte citronovou šťávou a hned stáhněte z pánve do ubrousku.
-
Teď už jen vše dát dohromady.
-
Chlebík si opečte krátce na pánvi, namažte ho pomazánkou, přidejte špenát, halloumi a samozřejmě výborné fíkové chutney 🙂