Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách

Burger #bezezbytku

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Když jde o burger, každý má svého oblíbence. Asi se ale shodneme, že základ je kvalitní hovězí maso, dobrá houska a ideálně sýr.
Burger bezezbytku Titbit

My jsme za řadu #bezezbytku přidali ještě naší Jakoby Harissu a cibulové chutney Ciburger, které je do burgeru jako stvořené.

Ingredience pro 2 osoby

  • 400 g hovězího krku
  • 2 žampióny
  • 1/4 salátové okurky
  • 1 lžíci octa Mizkan
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl, pepř
  • 1 rajče
  • 1 baby gem
  • 1 lžíci kečupu
  • 1 lžíci Jakoby Harissy
  • 2 lžíce Ciburgeru
  • 4 plátky čedaru

Na  housky:

  • 220 g hladké mouky
  • 5 g sušeného droždí
  • 20 g másla
  • 130 g vody
  • špetka soli
  • 2 špetky hnědého cukru
  • 8 g sušeného mléka
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • sezam na posypání
  • máslo na potření

Pracovní postup

  • Maso si očistíme a nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a nameleme společně s žampióny. Ty obsahují velké množství vody a udrží maso krásně štavnaté. Ani to nebude chuťově cítit.
  • Maso prohněteme a rozdělíme napůl, potom zatlačíme do tvořítka.
  • Pečeme na pánvi z obou stran 2 minuty, často otáčíme, pak bude maso ideálně propečené.
  • Přidáme sýr a můžeme ještě opálit flambovací pistolí.
  • Okurky nakrájíme na plátky a zakápneme octem a sójovou omáčkou, zamícháme a necháme odležet.
  • Rajče nakrájíme na plátky a těsně před dokončením osolíme.
  • Kečup smícháme s Jakoby Harissou.
  • Směs na housky jednoduše zamícháme dohromady a hněteme alespoň 5 minut dokud nevznikne krásné a pružné těsto.
  • Vyválíme stejně velké bochánky cca 3 x 120 g a lehce je zmáčkneme do strany, aby byly širší.
  • Necháme vykynout než zdvojnásobí objem a pečeme na 180 stupňů 20 minut.
  • Před pečením ještě potřeme slanou vodou a posypeme sezamem.
  • Necháme vychladnout a rozřízneme napůl, potřeme máslem a opečeme dozlatova.
  • Na spodek housky namažeme Jakoby Harissu, přidáme salát baby gem, maso, rajče, okurky a nakonec Ciburger.
  • Kdo má rád, může přidat majonézu nebo ostrou hořčici.
  • Dobrou chuť!

 

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se