Titbit recepty
Autor receptu: Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
Letos jsme se po covidové odmlce zúčastnili krásné akce Bidfood Expo 2022. A protože máme rádi spolupráce, spojili jsme se s Premium Gastro a hosté veletrhu mohli ochutnat skvělé zero waste menu z našich surovin a unikátní pece na dřevěné uhlí X-Oven.
Všechny recepty připravil šéfkuchař Tomáš Vávra a vy si je nyní můžete vyzkoušet i doma. Tak hurá do toho!
Ingredience
- 1 kg batáty
- 100 g šalotka
- 150 ml bílé víno
- 350 g gorgonzola
- 500 ml smetany
- 100 ml vývar ( zeleninový)
- 100 g máslo
- 5 g sůl
- 2 g pepř
- 5 g fermentovaný červený pepř La Plantation z Kampot.cz
Pracovní postup
- Batáty omyjeme a na soli pečeme v peci X-Oven.
- Espuma:
- Na rozpuštěném másle zaresetujeme šalotku a přidáme gorgonzolu, necháme rozpustit a lehce připálíme. Zalijeme bílým vínem a necháme odvařit. Přidáme smetanu a vývar, provaříme.
- Hotovou směs rozmixujeme do hladka a přecedíme přes cedník.
- Hotové jídlo posypeme fermentovaným pepřem.