Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1.200 Kč

Batáty, gorgonzola, červený fermentovaný pepř

Titbit recepty

Autor receptu: Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022

Letos jsme se po covidové odmlce zúčastnili krásné akce Bidfood Expo 2022. A protože máme rádi spolupráce, spojili jsme se s Premium Gastro a hosté veletrhu mohli ochutnat skvělé zero waste menu z našich surovin a unikátní pece na dřevěné uhlí X-Oven.
Batáty, gorgonzola, červený fermentovaný pepř Všechny recepty připravil šéfkuchař Tomáš Vávra a vy si je nyní můžete vyzkoušet i doma. Tak hurá do toho!

Ingredience

  • 1 kg batáty
  • 100 g šalotka
  • 150 ml bílé víno
  • 350 g gorgonzola
  • 500 ml smetany
  • 100 ml vývar ( zeleninový)
  • 100 g máslo
  • 5 g sůl
  • 2 g pepř
  • 5 g fermentovaný červený pepř La Plantation z Kampot.cz

Pracovní postup

  • Batáty omyjeme a na soli pečeme v peci X-Oven.
  • Espuma:
  • Na rozpuštěném másle zaresetujeme šalotku a přidáme gorgonzolu, necháme rozpustit a lehce připálíme. Zalijeme bílým vínem a necháme odvařit. Přidáme smetanu a vývar, provaříme.
  • Hotovou směs rozmixujeme do hladka a přecedíme přes cedník.
  • Hotové jídlo posypeme fermentovaným pepřem.