Titbit recepty
Autor receptu: Recepty

Ingredience
4 porce – předkrm
Na zálivku:
pomeranč – pouze šťáva, 4 lžíce
hořčice, nejlépe Dijonská, 1 lžička
med, 1 lžička
vinný ocet, 2 lžíce
olivový olej, 3 lžíce
sůl, pepř na dochucení
řepa; chioggia, žlutá nebo červená, 4 kusy
pohanka, 2 lžíce
čerstvý nebo kozí sýr, 120 g
polníček, 2 hrsti
Pracovní postup
V míse smíchejte všechny ingredience na zálivku. Ochutnejte a dle chuti přidejte sůl a pepř.
Omyjte a oloupejte řepu, kterou poté nakrájejte na tenké plátky, nejlépe na kráječi. Plátky řepy dejte do mísy se zálivkou a opatrně je v něm obalte.
Bez oleje nechte rozpálit pánev a nasucho na ní asi 3 minuty restujte pohanku. Poté nechte stranou trochu zchladnout.
Na servírovací mísu naaranžujte řepu s polníčkem. Čerstvý sýr rozdělte na přiměřené kusy a přidejte na talíř k salátu. Na závěr posypejte opraženou pohankou a podávejte.