Titbit

Dovážíme čerstvou chuť ze všech koutů světa

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Články
Recepty
Titbit na cestách

Salát z řepy s čerstvým beskydským sýrem, praženou pohankou a pomerančovou zálivkou

Titbit Recepty

Autor receptu: Sofie Smith, šéfkuchařka The Sexy Curry Company

Tento salát vás ihned zaujme, a přitom je velmi jednoduchý na přípravu. Vybírejte hlavně menší bulvy řepy, které jsou hladké a nevysušené. Použít můžete buď čerstvý sýr, ale pokud máte chuť, zkuste třeba kozí, který je přímo stvořený pro to, aby se kombinoval s řepou. O křupavou texturu salátu se postará orestovaná pohanka, jejíž chuť vás určitě mile překvapí.
Salát z řepy s čerstvým beskydským sýrem, praženou pohankou a pomerančovou zálivkou od šéfkuchařky Sofie Smith

Ingredience

4 porce – předkrm

Na zálivku:

pomeranč – pouze šťáva, 4 lžíce
hořčice, nejlépe Dijonská, 1 lžička
med,  1 lžička
vinný ocet, 2 lžíce
olivový olej, 3 lžíce
sůl, pepř na dochucení
řepa; chioggia, žlutá nebo červená, 4 kusy
pohanka, 2 lžíce
čerstvý nebo kozí sýr, 120 g
polníček, 2 hrsti

Pracovní postup

V míse smíchejte všechny ingredience na zálivku. Ochutnejte a dle chuti přidejte sůl a pepř.

Omyjte a oloupejte řepu, kterou poté nakrájejte na tenké plátky, nejlépe na kráječi. Plátky řepy dejte do mísy se zálivkou a opatrně je v něm obalte.

Bez oleje nechte rozpálit pánev a nasucho na ní asi 3 minuty restujte pohanku. Poté nechte stranou trochu zchladnout.

Na servírovací mísu naaranžujte řepu s polníčkem. Čerstvý sýr rozdělte na přiměřené kusy a přidejte na talíř k salátu. Na závěr posypejte opraženou pohankou a podávejte.

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se