Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Pečený květák s buráky, pak choi a vinaigrette z fíků

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Tenhle salát s pečeného květáku s praženými buráky si můžete dát samotný nebo jako přílohu ke kuřeti či rybě.
Pečený květák a praženými buráky

Ingredience pro 3–4 osoby

1 květák na růžičky
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
3 ks pak choi
1 hrst buráků
1/2 granátového jablka
1 hrst petrželky
čerstvé klíčky

na zálivnku vinaigrette:

2 lžíce javorového sirupu
2 fíkového octa (sherry nebo balsamikový)
8 lžic olivového oleje
sůl, pepř

Pracovní postup

Květák rozdělíme na růžičky, pokapeme olejem a osolíme, opepříme.
Pečeme v troubě na 220 stupňů asi 20 minut. Necháme vychladit.
Buráky opražíme na suché pánvi a osolíme.
Přidáme trochu oleje a opečeme i pak choi.

Smícháme ocet a javorový sirup, osolíme, opepříme a přidáme pomaličku olej. Rozmícháme.
Granátové jablko rozkrojíme napůl a tlučením do slupky vysypeme semínka do mísy.

Vše smícháme dohromady a dochutíme. Můžeme dozdobit klíčky a podáváme. Dobrou chuť!