Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Medvědí Caesar salát

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Tohle byla ze startu fakt improvizace. Která se ale povedla, a to tak, že jsem si říkali, že by to Honza mohl vařit i v restauraci.
Medvědí Caesar salát

Salát je vlastně takový příbuzný Caesara, jen jsme do zálivky použili medvědí česnek. A funguje to neskutečně! Už nic jinýho asi nepotřebuju. Medvědí česnek najdete v sezónní bedýnce v našem novém  e-shopu.

Ingredience pro 4 osoby

20 g medvědího česneku
1 stroužek česneku
30 g majonézy
150 ml mléka
3 ančovičky
10 g strouhaného parmezánu
2 lžíce šťávy z citrónu
sůl, pepř
1 římský salát
krutony (ze 4 plátků toastového chleba)
1 velké kuřecí prso
klíčky na ozdobu

Pracovní postup

Kuře nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi.

Ručním mixérem rozmixujeme mléko, majonézu, medvědí česnek, ančovičky a parmezán. Vytvoříme krásnou zelenou emulzi. Dochutíme citrónem, solí a pepřem. Zamícháme do opláchnutého natrhaného salátu.

Přidáme krutony, opečené kuře a ozdobíme klíčky. Nahoru dáme hobliny parmezánu, trochu ančoviček a můžeme podávat. Dobrou chuť!