Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Milujete klasické bazalkové pesto? Tak to by vás mohlo bavit i to z thajské bazalky!

- pro zachování barvy se dá přidat citron, nicméně se to projeví na chuti
- když se bylinky před přípravou pesta zblanšírují, bude mít pak hezčí barvu a déle vydrží
- pro lepší zachování barvy můžeme dát navrch skleničky fólii nebo nalít vrstvu oleje, tak zabráníme oxidaci.
Ingredience na jednu skleničku
- 200 g čerstvé thajské bazalky
- 50 g oloupaných mandlí
- 2 stroužky česneku (pozor na klíčky, ty případně odstraňte, aby pesto nezhořklo)
- 2 špetky mořské soli
- 150 g olivového oleje extra virgin
volitelné:
- 50 g parmezánu (vege)
- 50 g čerstvé listové petržele
Pracovní postup
Tradičně se používá hmoždíř, ale pokud si chceme usnadnit práci, můžeme pesto samozřejmě udělat v mixéru.
- Začneme mandlemi a česnekem.
- Postupně přidáváme ostatní suroviny a úplně nakonec i olej, aby se vše spojilo.
- Na barvu můžeme přidat ještě 50 g natrhané petržele, díky ní vydrží pesto déle krásné zelené.
- Dobrou chuť!