Titbit

Dovážíme čerstvou chuť ze všech koutů světa

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Články
Recepty
Titbit na cestách

Panna cotta s estragonem a malinami

Titbit Recepty

Autor receptu: Sofie Smith, šéfkuchařka The Sexy Curry Company

Eestragon dodá tomuto lahodnému dezertu nekonvenční kořeněnou chuť. Pokud chcete lehčí variantu, můžete místo smetany přidat rostlinné mléko. Zkuste třeba to kokosové :-)
Pannacotta s malinami a estragonem

Ingredience

6 porcí

  • 3 plátky želatiny 
  • smetana (30%+), 500 ml
  • cukr, 30 g
  • čerstvý estragon, asi 50 g
  • čerstvé maliny, 300 g + na servírování
  • cukr moučka, 2 lžíce + na dochucení

Pracovní postup

  • Želatinu namočte ve studené vodě podle návodu.
  • Smetanu nalijte do hrnce a přidejte cukr. Očištěné lístky estragonu včetně stonků natrhejte a promněte, aby se uvolnila vůně a přidejte ke smetaně s cukrem.
  • Začněte zahřívat, aby se cukr rozpustil a uvolnilo se aroma z bylinek. Poté stáhněte z plotny.
  • Z želatiny vymačkejte vodu a přidejte k ohřáté smetaně. Nechejte směs na 10-15 minut odležet.
  • Celou směs přeceďte do nádoby, ze které se vám bude dobře rozlévat do sklenic či misek.
  • Směsí naplňte sklenice a nechte je vychladnout a ztuhnout. Až budou pokojové teploty, můžete je dát do lednice.
  • Mezitím si z cukru a rozmixovaných malin připravte polevu na vychladlou panna cottu.
  • Před podáváním můžete panna cottu vyklopit ze skleniček nebo ji podávat přímo, politou malinovou polevou a ozdobenou lístky estragonu.

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se