Titbit recepty
Autor receptu: Recepty
Eestragon dodá tomuto lahodnému dezertu nekonvenční kořeněnou chuť. Pokud chcete lehčí variantu, můžete místo smetany přidat rostlinné mléko. Zkuste třeba to kokosové :-)

Ingredience
6 porcí
- 3 plátky želatiny
- smetana (30%+), 500 ml
- cukr, 30 g
- čerstvý estragon, asi 50 g
- čerstvé maliny, 300 g + na servírování
- cukr moučka, 2 lžíce + na dochucení
Pracovní postup
- Želatinu namočte ve studené vodě podle návodu.
- Smetanu nalijte do hrnce a přidejte cukr. Očištěné lístky estragonu včetně stonků natrhejte a promněte, aby se uvolnila vůně a přidejte ke smetaně s cukrem.
- Začněte zahřívat, aby se cukr rozpustil a uvolnilo se aroma z bylinek. Poté stáhněte z plotny.
- Z želatiny vymačkejte vodu a přidejte k ohřáté smetaně. Nechejte směs na 10-15 minut odležet.
- Celou směs přeceďte do nádoby, ze které se vám bude dobře rozlévat do sklenic či misek.
- Směsí naplňte sklenice a nechte je vychladnout a ztuhnout. Až budou pokojové teploty, můžete je dát do lednice.
- Mezitím si z cukru a rozmixovaných malin připravte polevu na vychladlou panna cottu.
- Před podáváním můžete panna cottu vyklopit ze skleniček nebo ji podávat přímo, politou malinovou polevou a ozdobenou lístky estragonu.