Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Bruschetta po asijsku (vegan)

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Chystáte párty a chtěli byste pro kamarády připravit něco trošku netradičního? Co takhle bruschetta po asijsku?
Bruschetta po asijsku (vegan) Místo klasické bazalky jsme přidali thajskou a pro pořádný říz i trošku čerstvého chilli. 

Ingredience na 2 porce

  • oblíbené pečivo (ideálně dobrou bagetu)
  • 6 menších rajčat
  • 1 červenou cibuli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetku soli, špetku pepře (ideálně čerstvě mletého)
  • 1/2 nakrájené chilli papričky 🌶️
  • trochu pesta z thajské bazalky (recept)
  • lístky thajské bazalky na dozdobení 🌿

Pracovní postup

  • Bagetu nakrájíme na větší plátky a pokapeme olivovým olejem.
  • Pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba 10 minut.
  • Mezitím si nakrájíme rajčata i cibuli a přidáme chilli, sůl, pepř a olivový olej. Pořádně promícháme.
  • Na upečené pečivo naklademe směs a nahoru přidáme trošku pesta.
  • Ozdobíme lístkem bazalky a servírujeme přátelům.
  • Dobrou chuť!