Titbit recepty
Autor receptu: Recepty
Ingredience na 2 porce
Lišky, 250 g
extra panenský olivový olej, 2 lžíce + trocha na servírování
česnek, 2 stroužky
bobkový list, 1 ks
petržel, 1 lžíce
vejce, 3 Ks
sůl na dochucení
pepř na dochucení
Pracovní postup
Lišky očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Čepelí nože rozmáčkněte stroužky česneku.
V malé misce rozmíchejte vejce s trochou soli.
Na větší pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte česnek, bobkový list a chvíli opékejte. Poté přidejte nakrájené lišky.
Dochuťte trochou soli a pepře a asi minutu zprudka orestujte. Poté lišky dejte na talíř.
Na stejnou pánev nalijte trochu olivového oleje a na mírném plamenu připravte z rozmíchaných vajíček omeletu. Jakmile jsou kraje omelety hotové, nasypejte na ni směs z lišek a nahoru dejte bobkový list a petrželku.
Pod pokličkou nechejte omeletu dodělat na mírném plamenu asi 2 minuty.
Ihned podávejte pokapanou trochou olivového oleje.