Titbit

doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Marocká omeleta s liškami

Titbit recepty

Autor receptu: Recepty

Tento recept byl inspirován kuchařkou „Maroko" od Jeffa Koehlera. Na své si přijdou milovníci hub. Použít můžete pouze jeden druh, nebo zkusit kombinaci 2 až 3 druhů divokých hub
Marocká omeleta s liškami od Sofie Smith

Ingredience na 2 porce

Lišky,  250 g

extra panenský olivový olej, 2 lžíce + trocha na servírování

česnek, 2 stroužky

bobkový list, 1 ks

petržel, 1 lžíce

vejce, 3 Ks

sůl na dochucení

pepř na dochucení

Pracovní postup

Lišky očistěte a nakrájejte na menší kousky.

Čepelí nože rozmáčkněte stroužky česneku.

V malé misce rozmíchejte vejce s trochou soli.

Na větší pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte česnek, bobkový list a chvíli opékejte. Poté přidejte nakrájené lišky.

Dochuťte trochou soli a pepře a asi minutu zprudka orestujte. Poté lišky dejte na talíř.

Na stejnou pánev nalijte trochu olivového oleje a na mírném plamenu připravte z rozmíchaných vajíček omeletu. Jakmile jsou kraje omelety hotové, nasypejte na ni směs z lišek a nahoru dejte bobkový list a petrželku.

Pod pokličkou nechejte omeletu dodělat na mírném plamenu asi 2 minuty.

Ihned podávejte pokapanou trochou olivového oleje.