Titbit recepty
autor receptu: Sofie Smith, šéfkuchařka The Sexy Curry Company
Ingredience
4 porce
kuřecí stehna s kostí, 8 ks
cibule, 2 střední
čerstvý koriandr, včetně stonků 200 g
zelené chilli (např. jalapenos) 4 ks
bílý jogurt 250 g
kurkuma, koření ½ lžičky
garam masala ¼ lžičky
sůl, 1 lžička + na dochucení
přepuštěné máslo nebo ghee, 4 lžíce
Pracovní postup
Do větší mísy nebo nádoby dejte kuře.
Oloupejte a nahrubo nakájejte cibuli.
Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte.
Nasekejte nebo rozmixujte chilli, cibuli a koriandr, aby vznikla pasta.
V další misce si smíchejte bílý jogurt, kurkumu, koření garam masala a lžičku soli.
Jogurtovou a koriandrovou směsí přelijte kuřecí stehna a rovnoměrně rozetřete.
Zakryjte víkem, nebo folií a nechte v chladu alespoň 2 hodiny marinovat.
Ve velké pánvi nebo hrnci si rozehřejte přepuštěné máslo nebo ghee. Z nádoby vyndejte kuřecí stehna a pokuste se z nich stáhnout co nejvíce marinovací směsi. Na pánvi je zprudka opečte.
Zbytkem marinády přelijte kuře a nechte pomalu dusit, dokud není kuře hotové. Pokud bude nutné, přidejte trochu vody nebo vývaru, aby se kuře nepřipalovalo.
Servírujte s rýží nebo bramborami, dochuťte solí a posypejte čerstvým koriandrem.