Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Kuře s koriandrem v pandžábském stylu (Dhania Murgh)

Titbit recepty

Čerstvý koriandr buď milujete nebo ne. Nic mezitím. Ono to tak opravdu může být. Typická chuť koriandru je jemně nasládlá a někomu může chutnat trochu mýdlově. Pokud patříte mezi ty, kteří jej moc nemusí, zkuste mu dát šanci v tomto receptu inspirovaném Pandžábskou kulturou severní Indie. Sice ho v něm je dost, avšak vařením se částečně vytratí jeho aroma a výrazná chuť.
Kuře s koriandrem v pandžábském stylu (Dhania Murgh) šéfkuchařky Sofie Smith

autor receptu: Sofie Smith, šéfkuchařka The Sexy Curry Company

 

 

Ingredience

4 porce

kuřecí stehna s kostí, 8 ks

cibule, 2 střední

čerstvý koriandr, včetně stonků 200 g

zelené chilli (např. jalapenos) 4 ks

bílý jogurt 250 g

kurkuma, koření  ½ lžičky

garam masala ¼ lžičky

sůl, 1 lžička + na dochucení

přepuštěné máslo nebo ghee, 4 lžíce

Pracovní postup

Do větší mísy nebo nádoby dejte kuře.

Oloupejte a nahrubo nakájejte cibuli.

Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte.

Nasekejte nebo rozmixujte chilli, cibuli a koriandr, aby vznikla pasta.

V další misce si smíchejte bílý jogurt, kurkumu, koření garam masala a lžičku soli.

Jogurtovou a koriandrovou směsí přelijte kuřecí stehna a rovnoměrně rozetřete.

Zakryjte víkem, nebo folií a nechte v chladu alespoň 2 hodiny marinovat.

Ve velké pánvi nebo hrnci si rozehřejte přepuštěné máslo nebo ghee. Z nádoby vyndejte kuřecí stehna a pokuste se z nich stáhnout co nejvíce marinovací směsi. Na pánvi je zprudka opečte.

Zbytkem marinády přelijte kuře a nechte pomalu dusit, dokud není kuře hotové. Pokud bude nutné, přidejte trochu vody nebo vývaru, aby se kuře nepřipalovalo.

Servírujte s rýží nebo bramborami, dochuťte solí a posypejte čerstvým koriandrem.