Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1.200 Kč

Mrkev, ovčí sýr, uzený bílý pepř

Titbit recepty

Autor receptu: Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022

Letos jsme se po covidové odmlce zúčastnili krásné akce Bidfood Expo 2022. A protože máme rádi spolupráce, spojili jsme se s Premium Gastro a hosté veletrhu mohli ochutnat skvělé zero waste menu z našich surovin a unikátní pece na dřevěné uhlí X-Oven.
Mrkev, ovčí sýr, uzený bílý pepř Všechny recepty připravil šéfkuchař Tomáš Vávra a vy si je nyní můžete vyzkoušet i doma. Tak hurá do toho!

Ingredience

  • 1 kg mrkev
  • 150 g šalotka
  • 3 g tymián
  • 200 ml bílé víno
  • 100 g máslo
  • 500 g ovčí sýr
  • 500 g smetana
  • 2 g Uzený fermentovaný pepř La Plantation z Kampot.cz
  • 5 g Sůl

Pracovní postup

  • Mrkev omyjeme a v celku pečeme na soli v peci X-Oven.

Espuma:

  • Na másle orestujeme šalotku s tymiánem zalijeme bílým vínem a necháme odvařit. Přidáme smetanu, ovčí sýr, dochutíme solí a pepřem a zahřejeme na 80 °C. Rozmixujeme do hladka a přecedíme přes jemné sítko.
  • Zdobíme čerstvě mletým uzeným pepřem a květy motýlího hrášku.