Titbit recepty
Autor receptu: Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
Letos jsme se po covidové odmlce zúčastnili krásné akce Bidfood Expo 2022. A protože máme rádi spolupráce, spojili jsme se s Premium Gastro a hosté veletrhu mohli ochutnat skvělé zero waste menu z našich surovin a unikátní pece na dřevěné uhlí X-Oven.

Ingredience
- 1 kg mrkev
- 150 g šalotka
- 3 g tymián
- 200 ml bílé víno
- 100 g máslo
- 500 g ovčí sýr
- 500 g smetana
- 2 g Uzený fermentovaný pepř La Plantation z Kampot.cz
- 5 g Sůl
Pracovní postup
- Mrkev omyjeme a v celku pečeme na soli v peci X-Oven.
Espuma:
- Na másle orestujeme šalotku s tymiánem zalijeme bílým vínem a necháme odvařit. Přidáme smetanu, ovčí sýr, dochutíme solí a pepřem a zahřejeme na 80 °C. Rozmixujeme do hladka a přecedíme přes jemné sítko.
- Zdobíme čerstvě mletým uzeným pepřem a květy motýlího hrášku.