Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
doprava zdarma při nákupu nad 1.200 Kč

Králičí jakotako

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Trhané maso má rád snad každý. My jsme tentokrát použili králíka, ale pro tento recept se bude skvěle hodit i vepřové.
Králičí jakotako

Trhané maso má rád snad každý. My jsme tentokrát použili králíka, ale pro tento recept se bude skvěle hodit i vepřové. Placku jsme si vypůjčili z indické kuchyně a maso jsme zase namarinovali po asijsku. Je to prostě jakotako!

Ingredience pro 2 osoby

  • 2 králičí stehna
  • 1 lžíci uzené papriky
  • 1 lžíci sušeného oregana
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíco sušeného chilli
  • 1 čajovou lžičku sušeného mletého koriandru
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 3 lžíce Ciburgeru (seženete na Rohlíku nebo v pražských obchodech Makro)
  • sůl, pepř, olej

Placka

  • 250 g celozrnné pšeničné mouky (nebo hladké)
  • 110 g vody
  • 1 lžíce oleje, sůl

Na doladění

  • 1 rajče
  • 2 větvičky koriandru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • limetu

Pracovní postup

  • Nejdříve si namarinujeme králíka. Celá stehna zasypeme veškerým kořením a pokapeme sójovou omáčkou a olejem.
  • Necháme marinovat alespoň přes noc.
  • Maso vložíme do rendlíku (včetně marinády) a zalijeme vodou. Vaříme dokud není uplně měkké a voda se téměř nevypaří.
  • Maso natrháme na menší kousky a případně dochutíme.
  • Z mouky, vody, soli a oleje vypracujeme těsto. Ideální je používat klouby na ruce a pomalu stlačovat. Je lepší si ruku trochu naolejovat.
  • Necháme 20 minut odpočívat zabalené v potravinářské fólii nebo igelitovém sáčku. Potom vypracujeme menší kuličky a pomocí válečku rozválíme na tenké placky. Nemusíme šetřit moukou.
  • Opékáme nasucho na pánvi, trvá to jen pár minut.
  • Rajče rozkrojíme napůl a vyndáme semínka, potom nakrájíme na kousky. Celé jakotako pokapeme limetou a dáme i lžičku zakysané smetany.
  • Ozdobíme koriandrem a můžeme servírovat.
  • Dobrou chuť!

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se