Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Trhané maso má rád snad každý. My jsme tentokrát použili králíka, ale pro tento recept se bude skvěle hodit i vepřové.

Trhané maso má rád snad každý. My jsme tentokrát použili králíka, ale pro tento recept se bude skvěle hodit i vepřové. Placku jsme si vypůjčili z indické kuchyně a maso jsme zase namarinovali po asijsku. Je to prostě jakotako!
Ingredience pro 2 osoby
- 2 králičí stehna
- 1 lžíci uzené papriky
- 1 lžíci sušeného oregana
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíco sušeného chilli
- 1 čajovou lžičku sušeného mletého koriandru
- 1 lžíci sojové omáčky
- 3 lžíce Ciburgeru (seženete na Rohlíku nebo v pražských obchodech Makro)
- sůl, pepř, olej
Placka
- 250 g celozrnné pšeničné mouky (nebo hladké)
- 110 g vody
- 1 lžíce oleje, sůl
Na doladění
- 1 rajče
- 2 větvičky koriandru
- 2 lžíce zakysané smetany
- limetu
Pracovní postup
- Nejdříve si namarinujeme králíka. Celá stehna zasypeme veškerým kořením a pokapeme sójovou omáčkou a olejem.
- Necháme marinovat alespoň přes noc.
- Maso vložíme do rendlíku (včetně marinády) a zalijeme vodou. Vaříme dokud není uplně měkké a voda se téměř nevypaří.
- Maso natrháme na menší kousky a případně dochutíme.
- Z mouky, vody, soli a oleje vypracujeme těsto. Ideální je používat klouby na ruce a pomalu stlačovat. Je lepší si ruku trochu naolejovat.
- Necháme 20 minut odpočívat zabalené v potravinářské fólii nebo igelitovém sáčku. Potom vypracujeme menší kuličky a pomocí válečku rozválíme na tenké placky. Nemusíme šetřit moukou.
- Opékáme nasucho na pánvi, trvá to jen pár minut.
- Rajče rozkrojíme napůl a vyndáme semínka, potom nakrájíme na kousky. Celé jakotako pokapeme limetou a dáme i lžičku zakysané smetany.
- Ozdobíme koriandrem a můžeme servírovat.
- Dobrou chuť!