Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Králičí jakotako

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Trhané maso má rád snad každý. My jsme tentokrát použili králíka, ale pro tento recept se bude skvěle hodit i vepřové.
Králičí jakotako

Trhané maso má rád snad každý. My jsme tentokrát použili králíka, ale pro tento recept se bude skvěle hodit i vepřové. Placku jsme si vypůjčili z indické kuchyně a maso jsme zase namarinovali po asijsku. Je to prostě jakotako!

Ingredience pro 2 osoby

  • 2 králičí stehna
  • 1 lžíci uzené papriky
  • 1 lžíci sušeného oregana
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíco sušeného chilli
  • 1 čajovou lžičku sušeného mletého koriandru
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 3 lžíce Ciburgeru (seženete na Rohlíku nebo v pražských obchodech Makro)
  • sůl, pepř, olej

Placka

  • 250 g celozrnné pšeničné mouky (nebo hladké)
  • 110 g vody
  • 1 lžíce oleje, sůl

Na doladění

  • 1 rajče
  • 2 větvičky koriandru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • limetu

Pracovní postup

  • Nejdříve si namarinujeme králíka. Celá stehna zasypeme veškerým kořením a pokapeme sójovou omáčkou a olejem.
  • Necháme marinovat alespoň přes noc.
  • Maso vložíme do rendlíku (včetně marinády) a zalijeme vodou. Vaříme dokud není uplně měkké a voda se téměř nevypaří.
  • Maso natrháme na menší kousky a případně dochutíme.
  • Z mouky, vody, soli a oleje vypracujeme těsto. Ideální je používat klouby na ruce a pomalu stlačovat. Je lepší si ruku trochu naolejovat.
  • Necháme 20 minut odpočívat zabalené v potravinářské fólii nebo igelitovém sáčku. Potom vypracujeme menší kuličky a pomocí válečku rozválíme na tenké placky. Nemusíme šetřit moukou.
  • Opékáme nasucho na pánvi, trvá to jen pár minut.
  • Rajče rozkrojíme napůl a vyndáme semínka, potom nakrájíme na kousky. Celé jakotako pokapeme limetou a dáme i lžičku zakysané smetany.
  • Ozdobíme koriandrem a můžeme servírovat.
  • Dobrou chuť!