Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Špenátový salát s hráškem a mátou

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Tenhle zelený salát je super sám o sobě, ale skvěle se hodí i jako doplněk na grilovačce. Zelený chřest je zasyrova parádní, tak se toho nebojte. Jen ho naškrábejte na tenké plátky. 
Špenátový salát s hráškem a mátou

Tenhle zelený salát je super sám o sobě, ale skvěle se hodí i jako doplněk na grilovačce. Zelený chřest je zasyrova parádní, tak se toho nebojte. Jen ho naškrábejte na tenké plátky. 

Ingredience pro 4 osoby

125 g baby špenátu
4 ks zeleného chřestu
100 g mladého hrášku
20 lístků máty
2 kedlubny

Dresink:

20 g bílého vinného octu
60 g olivového oleje
1 lžičku hořčice
sůl

Pracovní postup

  • Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Chřest očistíme a ulomíme dřevnatý konec, škrabkou na zeleninu naloupeme tenké plátky, které vložíme na 10 minut do ledové vody. Potom osušíme.
  • Hrášek oloupeme a vše vložíme postupně do talíře a prokapáváme smíchaným dresinkem.
  • TIP: Dresink si obvykle děláme v uzavíratelné sklenici a pak jen dobře protřepeme.
  • Prokládáme i mátou a necháváme v salátu lehkost.

Servírujeme samotný jako předkrm nebo jako přílohu k rybě či masu. Dobrou chuť!