Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Krém z pórku a brambor –vichyssoise

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Tahle polévka je jednou z prvních, kterou jsem se naučil. Je to základ k pochopení, jak připravovat lahodné krémy. V zimě si ji nejraději dáte teplou, v létě zase studenou.
Krém z pórku a brambor vichisoisse

Postup je opravdu jednoduchý a suroviny seženete v každém období. Co si budeme povídat, brambory jsou středobodem české kuchyně!

Ingredience pro 4 osoby

100 g oloupaných brambor
100 g pórku
50 ml bílého vína
1 šalotka
500 ml zeleninového vývaru
300 ml mléka
1 čajovou lžičku kmínu
100 g másla
sůl a pepř
snítka rozmarýnu (nebo petržel)
olivový olej

Pracovní postup

  • Na polovině másla a lžíci oleje orestujeme najemno nasekanou šalotku a pórek: až do změknutí.
  • Přidáme sůl, kmín a opepříme.
  • Přidáme brambory a víno, které necháme vyvařit.
  • Potom přilijeme vývar a necháme brambory rozvařit doměkka.
  • Přilijeme mléko a vaříme další dvě minuty.
  • Dochutíme solí, zbytkem másla a rozmixujeme dohladka.
  • Nakonec ozdobíme snítkou rozmarýnu a zakápneme olivovým olejem.

Můžeme servírovat.