Titbit recepty
Autor receptu: Jan Horký
Kaštany jsou ideální surovinou pro podzimní pokrmy. „Výborné jsou v kombinaci se zvěřinou, do nádivek, k přípravě krémů, pyré, polévek anebo zastudena do salátů.

Doporučuji nejprve udělat trochu karamelu a kaštany v něm před dalším použitím opéci. Uvolní se tím aroma a zesílí chuť,“ radí šéfkuchař Honza Horký.
Ingredience pro 4 osoby
- Kachní prsa, 600g
- Kaštany loupané, 200g
- Máslo, 100g
- Smetana, 2dcl
- Slanina, 50g
- Šalotka, 50g
- Cukr krystal, 50g
- Sůl, olivový olej, bylinky
Pracovní postup
- Kachní prsa ochutíme solí a opečeme pouze, až je kůže křupavá. Pak kachní prso dáme péci při 62°C na 30 minut.
- Na oleji opečeme šalotku. Přidáme cukr, slaninu a necháme zkaramelizovat.
- Pak přihodíme kaštany a lehce je opečeme.
- Zalijeme smetanou a rozmixujeme na hladký krém.
- Polovinu krému vlijeme do vařených krup a společně ještě vaříme cca 10 minut.
- Přidáme máslo a vytvoříme hladké rizoto.
- Pokrm doplníme bylinkami a podáváme.