Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Trhané jehněčí s Wild Wild Veg tatarkou

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Trhané jehněčí je opravdu velká paráda. Od kamaráda na chalupě jsme koupili celé jehně, takže nouze si na nás tuhle zimu nepřijde.
Trhané jehněčí s Wild Wild Veg tatarkou

Honza měl ten geniální nápad, že tortillu doplní o domácí tatarku, kam nasekal i naši nakládanou zeleninu a výsledek je prostě skvělej. Mňam!

Ingredience na 4 porce

  • 1 kg jehněčí kýty (může být s kostí)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky koriandrových semínek
  • 1/2 lžičky fenyklových semínek
  • 1 lžička koření Za’atar
  • sůl, pepř
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 dcl horké vody
  • 30 g Wild Wild Veg
  • 30 g okurky
  • 30 g majonézy
  • 30 g bílého jogurtu
  • pár lístků thajské bazalky
  • sůl, pepř
  • 6 ks pšeničných tortil

Pracovní postup

  • Maso si nakořeníme a necháme marinovat přes noc.
  • Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Maso opečeme na trošce oleje dozlatova a přidáme i zeleninu, opečeme na barvu a přilijeme víno. Necháme odpařit alkohol a přidáme vodu.
  • Zaklopíme a pečeme v troubě zhruba 1 hodinu na 180 stupňů. A potom podle potřeby na 150 stupňů zhruba další 2 hodiny.
  • Když maso odpadá od kosti, obereme ho a zeleninu i s výpekem propasírujeme na omáčku. Na trhané maso je dobré použít vidličku.
  • Výpek potom z větší části zbavíme tuku a podle hustoty a síly buď zredukujeme anebo naopak naředíme vodou a rozmícháme. My jsme vodu museli přidat, omáčka byla dost silná i slaná. Zhruba polovinu pak vrátíme do masa a celkově dochutíme. Občas bývají jehněčím tučné kousky  a je na  každém, jestli je tam nechá nebo ne.
  • Masem naplníme tortily, pevně zarolujeme a opečeme pomalu na suché pánvi. Do tortilly samozřejmě můžeme přidat i nějakou zeleninu nebo salát: fantazii se meze nekladou.
  • Naloženou zeleninu Wild Wild Veg nakrájíme na malé kousky a rozmícháme s majonézou i jogurtem. Okurky nakrájíme na menší kostičky a přidáme do směsi. Osolíme, opepříme a přidáme i lístky bazalky.
  • Rolky s trhaným masem nakrájíme na menší kousky a servírujeme s tatarkou. Dobrou chuť!