Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Mango a zvěřina! To může být pro někoho trochu neobvyklá kombinace, ale opravdu funguje.

Ingredience pro 2 osoby
- 200 g srnčí kýty
- 1 mango (stačí 50 g)
- 30 g kešu
- 100 g soba nudlí
- 2 větvičky koriandru
- 1 jarní cibulku
- 20g marinované červené cibule
- kousek limety
- 3 lžíce oleje
Na teriyaki omáčku:
- 50 g sójové omáčky
- 2 lžíci rýžového octa
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce rýžového vína
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a česneku
Pracovní postup
- Ingredience na omáčku zamícháme dohromady a polovinou zalijeme nakrájené maso na kostičky.
- Necháme marinovat alespoň 10 minut.
- Potom rozpálíme pánev a opečeme kešu nasucho.
- Přendáme bokem a přilijeme do pánve trošku oleje.
- Maso opečeme ze všech stran (cca 3 minuty).
- Přidáme kostičky manga, opečené kešu, uvařené soba nudle a zbytek omáčky.
- Přisypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Jídlo můžeme upgradovat marinovanou červenou cibulí. Tu vyrobíme jednoduše:
- jednu červenou cibuli rozkrojíme na čtvrtky a dáme do plastové nádoby.
- Přidáme trošku cukru, sůl, olivový olej a ocet.
- Zabalíme fólií a dáme do mikrovlnky asi na 1 minutu.
- Necháme chvilku odpočívat a pak rozkrojíme na proužky.
Takhle připravená cibule vydrží klidně dva týdny v lednici. Před podáváním ozdobíme koriandrem, marinovanou červenou cibulí a limetou. Dobrou chuť!