Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Srnčí kýta teriyaki, soba nudle, mango a kešu

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Mango a zvěřina! To může být pro někoho trochu neobvyklá kombinace, ale opravdu funguje.
Srnčí teryiaki s mangem a kešu Zvěřinu odebíráme od našich partnerů Windsor Enterprise, kteří na český trh dodávají výhradně lokální maso v té nejvyšší kvalitě. Což je super! Tak jdeme na to.

Ingredience pro 2 osoby

  • 200 g srnčí kýty
  • 1 mango (stačí 50 g)
  • 30 g kešu
  • 100 g soba nudlí
  • 2 větvičky koriandru
  • 1 jarní cibulku
  • 20g marinované červené cibule 
  • kousek limety
  • 3 lžíce oleje

Na teriyaki omáčku:

  • 50 g sójové omáčky
  • 2 lžíci rýžového octa
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce rýžového vína
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a česneku

Pracovní postup

  • Ingredience na omáčku zamícháme dohromady a polovinou zalijeme nakrájené maso na kostičky.
  • Necháme marinovat alespoň 10 minut.
  • Potom rozpálíme pánev a opečeme kešu nasucho.
  • Přendáme bokem a přilijeme do pánve trošku oleje.
  • Maso opečeme ze všech stran (cca 3 minuty).
  • Přidáme kostičky manga, opečené kešu, uvařené soba nudle a zbytek omáčky.
  • Přisypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. 

Jídlo můžeme upgradovat marinovanou červenou cibulí. Tu vyrobíme jednoduše:

  • jednu červenou cibuli rozkrojíme na čtvrtky a dáme do plastové nádoby.
  • Přidáme trošku cukru, sůl, olivový olej a ocet.
  • Zabalíme fólií a dáme do mikrovlnky asi na 1 minutu.
  • Necháme chvilku odpočívat a pak rozkrojíme na proužky.

Takhle připravená cibule vydrží klidně dva týdny v lednici. Před podáváním ozdobíme koriandrem, marinovanou červenou cibulí a limetou. Dobrou chuť!