Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
doprava zdarma při nákupu nad 1.200 Kč

Smažená chilli křídla

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Kdo by neměl rád smažená křídla! Tenhle recept jsme ladili poměrně dlouho, protože jsme se chtěli přiblížit stylu plukovníka Sanderse z Kentucky.
Titbit – Smažená chilli křídla

A přestože postup se vám může zdát poměrně bizarní, výsledek je skvělý. Nezapomeňte, že podmáslí pálivost Ohnivých křídel potlačí, takže pokud máte pálivé rádi, dávku si klidně znásobte.

Ingredience

  • 12 kuřecích křídel
  • 250 ml podmáslí
  • 200 g láku z okurek
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžičky Ohnivých křídel
  • mletý pepř
  • 3 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g žitné mouky
  • sůl
  • 700 ml oleje na smažení
  • 1 lžíci uzené papriky

Pracovní postup

  • Nejdříve si připravíme marinádu. Smícháme podmáslí, lák z okurek, sojovou omáčku, Ohnivá křídla, mletý pepř a javorový sirup.
  • Vložíme křídla a necháme alespoň hodinu odpočívat: ideálně ale třeba i přes noc.
  • Křídla přesuneme do směsi mouky a obalíme.
  • Vrátíme zpět do marinády a znovu obalíme moukou. Necháme 30 minut ležet, aby nám obalovací směs trochu vyschla.
  • Osmažíme v oleji a podáváme např. se zakysanou smetanou, do které si můžeme přidat ještě trochu Ohnivých křídel.
  • Případně ještě posypeme směsí soli s uzenou paprikou.
  • Dobrou chuť

Máte dotaz k našemu sortimentu? zeptejte se