Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Smažená chilli křídla

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Kdo by neměl rád smažená křídla! Tenhle recept jsme ladili poměrně dlouho, protože jsme se chtěli přiblížit stylu plukovníka Sanderse z Kentucky.
Titbit – Smažená chilli křídla

A přestože postup se vám může zdát poměrně bizarní, výsledek je skvělý. Nezapomeňte, že podmáslí pálivost Ohnivých křídel potlačí, takže pokud máte pálivé rádi, dávku si klidně znásobte.

Ingredience

  • 12 kuřecích křídel
  • 250 ml podmáslí
  • 200 g láku z okurek
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžičky Ohnivých křídel
  • mletý pepř
  • 3 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g žitné mouky
  • sůl
  • 700 ml oleje na smažení
  • 1 lžíci uzené papriky

Pracovní postup

  • Nejdříve si připravíme marinádu. Smícháme podmáslí, lák z okurek, sojovou omáčku, Ohnivá křídla, mletý pepř a javorový sirup.
  • Vložíme křídla a necháme alespoň hodinu odpočívat: ideálně ale třeba i přes noc.
  • Křídla přesuneme do směsi mouky a obalíme.
  • Vrátíme zpět do marinády a znovu obalíme moukou. Necháme 30 minut ležet, aby nám obalovací směs trochu vyschla.
  • Osmažíme v oleji a podáváme např. se zakysanou smetanou, do které si můžeme přidat ještě trochu Ohnivých křídel.
  • Případně ještě posypeme směsí soli s uzenou paprikou.
  • Dobrou chuť