Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Kdo by neměl rád smažená křídla! Tenhle recept jsme ladili poměrně dlouho, protože jsme se chtěli přiblížit stylu plukovníka Sanderse z Kentucky.
A přestože postup se vám může zdát poměrně bizarní, výsledek je skvělý. Nezapomeňte, že podmáslí pálivost Ohnivých křídel potlačí, takže pokud máte pálivé rádi, dávku si klidně znásobte.
Ingredience
- 12 kuřecích křídel
- 250 ml podmáslí
- 200 g láku z okurek
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžičky Ohnivých křídel
- mletý pepř
- 3 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
- 200 g hladké mouky
- 200 g žitné mouky
- sůl
- 700 ml oleje na smažení
- 1 lžíci uzené papriky
Pracovní postup
- Nejdříve si připravíme marinádu. Smícháme podmáslí, lák z okurek, sojovou omáčku, Ohnivá křídla, mletý pepř a javorový sirup.
- Vložíme křídla a necháme alespoň hodinu odpočívat: ideálně ale třeba i přes noc.
- Křídla přesuneme do směsi mouky a obalíme.
- Vrátíme zpět do marinády a znovu obalíme moukou. Necháme 30 minut ležet, aby nám obalovací směs trochu vyschla.
- Osmažíme v oleji a podáváme např. se zakysanou smetanou, do které si můžeme přidat ještě trochu Ohnivých křídel.
- Případně ještě posypeme směsí soli s uzenou paprikou.
- Dobrou chuť