Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Ne, nebojte, tohle není jeden z nechvalně proslavených receptů jednoho televizního kuchtíka.

Tip na šlupkobrambůrky se vám bude skvěle hodit, pokud plánujete dělat např. gnocchi nebo jiný recept z pečených brambor. A nakonec je možná začnete péct na soli pokaždé :)
Ingredience pro 2 osoby
- 8 velkých přílohových brambor
- 200 g hladké mouky
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžíce Jakoby Harissy
- trochu nasekané pažitky
- olej na smažení
- 500 g hrubé soli
- sůl na posolení brambor
Pracovní postup
- Brambory pečeme na hrubé soli na 170 stupňů cca 40 minut.
- Potom je necháme vychladit a lžící sloupneme šlupky.
- Ty obalíme v hladké mouce a vysmažíme dokřupava. Ihned osolíme.
- Zakysanou smetanu smícháme s 2 lžícemi Jakoby Harissy a přidáme posekanou pažitku.