Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Šlupkobrambůrky

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Ne, nebojte, tohle není jeden z nechvalně proslavených receptů jednoho televizního kuchtíka.
Pečené brambůrky s harissou

Tip na šlupkobrambůrky se vám bude skvěle hodit, pokud plánujete dělat např. gnocchi nebo jiný recept z pečených brambor. A nakonec je možná začnete péct na soli pokaždé :)

Ingredience pro 2 osoby

  • 8 velkých přílohových brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžíce Jakoby Harissy
  • trochu nasekané pažitky
  • olej na smažení
  • 500 g hrubé soli
  • sůl na posolení brambor

Pracovní postup

  • Brambory pečeme na hrubé soli na 170 stupňů cca 40 minut.
  • Potom je necháme vychladit a lžící sloupneme šlupky.
  • Ty obalíme v hladké mouce a vysmažíme dokřupava. Ihned osolíme.
  • Zakysanou smetanu smícháme s 2 lžícemi Jakoby Harissy a přidáme posekanou pažitku.