Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Tenhle studený nudlový salát se vám bude hodit jako rychlá večeře nebo třeba i oběd do krabičky do práce.
A klidně můžete přidat i maso nebo krevety.
Ingredience na 2 porce
- 100 g rýžových nudlí vermicelli
- 30 g mrkve na proužky
- 30 g okurky na proužky
- 2 najemno nakrájené jarní cibulky
- 30 g tofu (drcené chilli, mletý koriandr, olej, sójovka)
- 30 g hlívy ústřičné
- 20 g sójové omáčky
- 30 g vody
- 30 g pesta z thajské bazalky (recept)
- 20 g nakrájeného čerstvého chilli
Pracovní postup
- Tofu nadrobíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Okořeníme špetkou mletého koriandu, drceným chilli a zakápneme olejem a sójovou omáčkou.
- Pečeme v troubě na 190 stupňů zhruba 15 minut.
- Hlívu natrháme a opečeme na teflonové pánvi s troškou oleje dokřupava. Jde o to, aby byla hlíva pořádně vypečená. Neotáčíme, ani nemícháme, stačí jen rozprostřít a nechat opéct dozlatova. Na závěr osolíme.
- Nudle uvaříme podle návodu lehce na skus.
- Zálivku si připravíme ze sójové omáčky, vody a pesta. Vse promícháme a nalijeme do nudlí se zeleninou. Dobře promícháme.
- Nahoru dáme tofu i hlívu a ještě kousky thajské bazalky.
- Dobrou chuť!