Titbit

doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Nudlový salát se zeleninou, křupavým tofu a pestem z thajské bazalky (vegan)

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Tenhle studený nudlový salát se vám bude hodit jako rychlá večeře nebo třeba i oběd do krabičky do práce.
Nudlový salát se zeleninou, křupavým tofu a pestem z thajské bazalky A klidně můžete přidat i maso nebo krevety. 

Ingredience na 2 porce

  • 100 g rýžových nudlí vermicelli
  • 30 g mrkve na proužky
  • 30 g okurky na proužky
  • 2 najemno nakrájené jarní cibulky
  • 30 g tofu (drcené chilli, mletý koriandr, olej, sójovka)
  • 30 g hlívy ústřičné
  • 20 g sójové omáčky
  • 30 g vody
  • 30 g pesta z thajské bazalky (recept)
  • 20 g nakrájeného čerstvého chilli

Pracovní postup

  • Tofu nadrobíme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Okořeníme špetkou mletého koriandu, drceným chilli a zakápneme olejem a sójovou omáčkou.
  • Pečeme v troubě na 190 stupňů zhruba 15 minut.
  • Hlívu natrháme a opečeme na teflonové pánvi s troškou oleje dokřupava. Jde o to, aby byla hlíva pořádně vypečená. Neotáčíme, ani nemícháme, stačí jen rozprostřít a nechat opéct dozlatova. Na závěr osolíme. 
  • Nudle uvaříme podle návodu lehce na skus. 
  • Zálivku si připravíme ze sójové omáčky, vody a pesta. Vse promícháme a nalijeme do nudlí se zeleninou. Dobře promícháme.
  • Nahoru dáme tofu i hlívu a ještě kousky thajské bazalky.
  • Dobrou chuť!