Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Marinované kuře na grilu, pak-choy a majonéza z Mangolíny

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Začíná nám grilovací sezóna a skvělých receptů není nikdy dost.
Marinovane kuře s Harissou a Mangolínou

Maso jsme namarinovali do paprikové harissy a přidali k němu mangovou majonézu. Tohle kuře má všecko: sladkost, kyselost, ostrost i slanost, je to prostě dokonalost!

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 velká kuřecí prsa (ideálně z farmářského chovu)
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce Jakoby Harissy
  • šťávu z poloviny citrónu
  • 100 g majonézy
  • 100 g Mangolíny
  • sůl, pepř, olej
  • 2 ks pak-choy

Pracovní postup

  • Kuře zbavíme kůže a naložíme do Jakoby Harissy, jogurtu a citrónové šťávy.
  • Necháme odležet alespoň 30 minut a osolíme.
  • V mezičase smícháme majonézu s Mangolínou.
  • Kuře pokládáme rovnou na gril s troškou oleje, opečeme z obou stran a dáme stranou.
  • Pak choi rozčtvrtíme, osolíme a opečeme z nakrojené strany, aby byl salát stále křupavý.
  • Servírujeme s majonézou jako předkrm nebo s přílohou jako hlavní chod 🙂