Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Začíná nám grilovací sezóna a skvělých receptů není nikdy dost.
Maso jsme namarinovali do paprikové harissy a přidali k němu mangovou majonézu. Tohle kuře má všecko: sladkost, kyselost, ostrost i slanost, je to prostě dokonalost!
Ingredience pro 4 osoby
- 2 velká kuřecí prsa (ideálně z farmářského chovu)
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžíce Jakoby Harissy
- šťávu z poloviny citrónu
- 100 g majonézy
- 100 g Mangolíny
- sůl, pepř, olej
- 2 ks pak-choy
Pracovní postup
- Kuře zbavíme kůže a naložíme do Jakoby Harissy, jogurtu a citrónové šťávy.
- Necháme odležet alespoň 30 minut a osolíme.
- V mezičase smícháme majonézu s Mangolínou.
- Kuře pokládáme rovnou na gril s troškou oleje, opečeme z obou stran a dáme stranou.
- Pak choi rozčtvrtíme, osolíme a opečeme z nakrojené strany, aby byl salát stále křupavý.
- Servírujeme s majonézou jako předkrm nebo s přílohou jako hlavní chod 🙂