Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Květákový kuskus s balkánským sýrem a mátou

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Květák je kámoš a nemusíte ho jen smažit. Skvělý je totiž i syrový!
květákový kuskus s harissou

Stačí ho rozmixovat a je z něj skvělá příloha nebo lehká vegetarianská večeře. Doplnili jsme ho o dresink z Jakoby Harissy a výsledek je opravdu k sežrání.

Ingredience pro 4 osoby

  • 1/4 fialového květáku
  • 1/4 žlutého květáku
  • 1 rajče
  • 1 lžíce sekané máty
  • 1 lžíce petrželky
  • 3 lžíce Jakoby Harissy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • sůl, pepř, olivový olej
  • 1 jarní cibulka

Pracovní postup

  • Květák rozmixujeme v mixéru do velikosti kuskusu, vložíme do misky, osolíme, zakryjeme fólii a vaříme v mikrovlnce zhruba 2 minuty.
  • Smícháme s nasekaným rajčetem, jarní cibulkou a nasekanými bylinkami. Dresink zamícháme z Jakoby Harissy, oleje, citrónu a javorového sirupu. Osolíme.
  • Vše smícháme dohromady a dochutíme solí. Nahoru nasypeme nadrobený sýr a můžeme ozdobit mátou.
  • Dobrou chuť!