Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Květák je kámoš a nemusíte ho jen smažit. Skvělý je totiž i syrový!

Stačí ho rozmixovat a je z něj skvělá příloha nebo lehká vegetarianská večeře. Doplnili jsme ho o dresink z Jakoby Harissy a výsledek je opravdu k sežrání.
Ingredience pro 4 osoby
- 1/4 fialového květáku
- 1/4 žlutého květáku
- 1 rajče
- 1 lžíce sekané máty
- 1 lžíce petrželky
- 3 lžíce Jakoby Harissy
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce javorového sirupu
- sůl, pepř, olivový olej
- 1 jarní cibulka
Pracovní postup
- Květák rozmixujeme v mixéru do velikosti kuskusu, vložíme do misky, osolíme, zakryjeme fólii a vaříme v mikrovlnce zhruba 2 minuty.
- Smícháme s nasekaným rajčetem, jarní cibulkou a nasekanými bylinkami. Dresink zamícháme z Jakoby Harissy, oleje, citrónu a javorového sirupu. Osolíme.
- Vše smícháme dohromady a dochutíme solí. Nahoru nasypeme nadrobený sýr a můžeme ozdobit mátou.
- Dobrou chuť!