Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Kroupy s medvědím česnekem, chřestem a domácí ricottou

Titbit recepty

Autor receptu: Oh My Chef

Sezóna medvědího česneku a chřestu je tady, takže tenhle vege recept by se vám mohl hodit :-)
Kroupy s medvědím česnekem, chřestem a domácí ricottou

Ingredience pro 4 osoby

320 g krup
30 g medvědího česneku
100 g čínského zelí
20 g máslo
8 kousků chřestu
80 g domácí ricotty nebo jin0ho sýra
20 g parmezánu
olivový olej
sůl, pepř
čerstvé klíčky (dle preference)

Pracovní postup

Kroupy uvaříme ve vodě doměkka, je potřeba aby byly al dente, takže je hlídejte.
Medvědí česnek rozmixujeme na husté pyré s trochou olivového oleje a vody.
Přidáme ke kroupám společně s nastrouhaným parmezánem, nakrájeným zelím i máslem. Chceme, aby konzistence byla podobná italskému rizotu.
Chřest očistíme a spaříme ve vodě, stačí jen 40 vteřin.
Servírujeme s klíčky a domácí ricottou. Dobrou chuť!