Titbit recepty
Autor receptu: Oh My Chef
Sezóna medvědího česneku a chřestu je tady, takže tenhle vege recept by se vám mohl hodit :-)

Ingredience pro 4 osoby
320 g krup
30 g medvědího česneku
100 g čínského zelí
20 g máslo
8 kousků chřestu
80 g domácí ricotty nebo jin0ho sýra
20 g parmezánu
olivový olej
sůl, pepř
čerstvé klíčky (dle preference)
Pracovní postup
Kroupy uvaříme ve vodě doměkka, je potřeba aby byly al dente, takže je hlídejte.
Medvědí česnek rozmixujeme na husté pyré s trochou olivového oleje a vody.
Přidáme ke kroupám společně s nastrouhaným parmezánem, nakrájeným zelím i máslem. Chceme, aby konzistence byla podobná italskému rizotu.
Chřest očistíme a spaříme ve vodě, stačí jen 40 vteřin.
Servírujeme s klíčky a domácí ricottou. Dobrou chuť!