Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Jan Kaplan
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Avokádo v těstíčku, dip z ajvaru (vegan)

Titbit recepty

Autor receptu: Jan Kaplan

Avokádo v těstíčku s ajvarovým dipem je předkrm, který překvapí originální chutí. Smažení avokáda možná není běžnou kulinářskou technikou, ale výsledek stojí za to. Tento veganský pokrm spojuje křupavé těstíčko a měkké avokádo s pikantním ajvarovým dipem, který dodá celému jídlu charakter. Sklenička Ajvaru od Titbitu pochází z řady Beze Zbytku a je celá ze zachráněné zeleniny.
Avokádo v těstíčku, dip z ajvaru

Ingredience na 2 porce

1 avokádo RTE
100 g hladké mouky
2 lžíce škrobu
4 kostky ledu
150–200 g perlivé vody

Na dip:

1 sklenice Ajvaru od Titbitu
2 lžíce lesního medu
3 lžíce červeného vinného octu
olej na smažení, mořská sůl

Pracovní postup

  • Nejdříve si připravte těstíčko na smažení. Smíchejte suché složky a do nich rozmíchejte metličkou vodu a přimíchejte i led. Mělo by být řidší konzistence.
  • Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a oloupejte. Nakrájejte na menší měsíčky a obalte v osolené hladké mouce. Potom v těstíčku a smažte v oleji rozpáleném na 170 °C dozlatova. Ihned znova osolte.
  • Výroba dipu je snadná, vše kromě tymiánu rozmixujte mixérem, dochuťte a zkontrolujte konzistenci. Nakonec přidejte tymián.

dip z ajvaru

Recept je součástí menu od šéfkuchaře Jana Kaplana