Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Carpaccio z jelena, pyré z dýně, marinované plátky dýně, pomerančová emulze

Titbit recepty

Autor receptu: Jan Horký

Kapitán Czech National Culinary Team Jan Horký pro nás připravil další recept, tentokrát z jeleního hřbetu.
Carpaccio z jelena, pyré z dýně, marinované plátky dýně, pomerančová emulze

Ingredience 4 porce

  • jelení hřbet 400 g
  • dýně hokkaido 300 g
  • smetana 1 dcl
  • máslo 50 g
  • sůl
  • sůl plátková 1 g
  • 2 ks pomeranče
  • olej olivový 1 dcl
  • med 10 g
  • jedlé klíčky 10 g
  • cukr krystal 20 g

Pracovní postup

  • Hřbet z jelena dáme zachladit v pravidelném balíčku a pak krájíme na slabé plátky.
  • Dýni rozdělíme. Z jedné časti nakrájíme pravidelné kostičky a opečeme na oleji. Ochutéme cukrem a solí.
  • Části dýně nakrájíme na slabé plátky a marinujeme v pomerančové šťávě.
  • Zbytek dýně dáme do trouby a upečeme při 180 °C do měkka. Vše se slupkou.
  • Pak dýni rozmixujeme se smetanou a máslem na hladkého pyré.
  • Celý pokrm doplníme jedlými klíčky a emulzí z pomeranče, medu a oleje.
  • Nakonec dochutíme plátkovou solí.