Titbit recepty
Autor receptu: Jan Horký
Kapitán Czech National Culinary Team Jan Horký pro nás připravil další recept, tentokrát z jeleního hřbetu.

Ingredience 4 porce
- jelení hřbet 400 g
- dýně hokkaido 300 g
- smetana 1 dcl
- máslo 50 g
- sůl
- sůl plátková 1 g
- 2 ks pomeranče
- olej olivový 1 dcl
- med 10 g
- jedlé klíčky 10 g
- cukr krystal 20 g
Pracovní postup
- Hřbet z jelena dáme zachladit v pravidelném balíčku a pak krájíme na slabé plátky.
- Dýni rozdělíme. Z jedné časti nakrájíme pravidelné kostičky a opečeme na oleji. Ochutéme cukrem a solí.
- Části dýně nakrájíme na slabé plátky a marinujeme v pomerančové šťávě.
- Zbytek dýně dáme do trouby a upečeme při 180 °C do měkka. Vše se slupkou.
- Pak dýni rozmixujeme se smetanou a máslem na hladkého pyré.
- Celý pokrm doplníme jedlými klíčky a emulzí z pomeranče, medu a oleje.
- Nakonec dochutíme plátkovou solí.