Titbit recepty
Autor receptu: Chili Ta
Avokádo v quacamole nebo slaném dipu zná každý, ale co zkusit avokádo nasladko? Zkombinujte ho s čokoládou v bláznivém dezertu, který vám vyrazí dech.

Tyhle avokádovo-čokoládové lanýže s limetkovo-wasabi krémem jsou pěkná divočina. Lanýže jsou opravdu hutné, a proto je šťavnatý nakyslý krém s pikantním podtónem krásně vybalancuje. Zkuste a už se nikdy nebudete dívat na avokádo stejnýma očima.
Ingredience pro 4 osoby
- 1 zralé avokádo
- 50% hořká čokoláda, 45 g
- oříšky dle výběru
- mrazem sušené ovoce dle výběru
- limetka
- chili vločky
- máta
- wasabi pasta
- kokosový olej
- med
- sůl
Pracovní postup
- Nejdříve si avokádo rozmixujte dohladka.
- Rozpusťte čokoládu a přidejte k 1/2 rozmixovaného avokáda.
- Přidejte špetku soli a trochu kokosového oleje, aby lanýže pak lépe držely.
- Nechte uležet v lednici alespoň 40 minut.
Mezitím si připravte avokádovo-limetový krém.
- Ke druhé půlce avokáda přidejte šťávu z jedné poloviny limety, limetovou kůru a trocha medu. Přidejte malý oříšek wasabi pasty. Nechte krém řádně vychladnout. Krém by měl být šťavnatý, lehce nasládlý s jemnými tóny pálivého wasabi.
- Oříšky si opečte na pánvi, přidejte trchu soli a pak rozdrťte.
- Mrazem sušené ovoce také rozdrťe na malé kousky.
- Z vychladlé avokádo-čokoládové směsi vytvořte malé lanýže a obalte je ve směsi oříšků nebo ovoce.
- Podávejte s vychladlým krémem a čerstvou mátou.
Suroviny k přípravě tohoto a dalších receptů můžete koupit v Chili Ta boxu.