Popis
L’Aceto Balsamico di Modena IGP, tj. Balzamikový ocet z Modeny CHZO, je hořkosladké koření vyrobené z vařeného hroznového moštu nebo koncentrátu a vinného octa, které může vylepšit a obohatit chuť jakéhokoli pokrmu.
Po pomalém procesu octování surovin následuje zrání v dřevěných sudech po dobu nejméně dvou měsíců a více než tří let u zrajícího produktu. Výsledkem tohoto výrobního procesu je koření sladkokyselé chuti, intenzivní hnědé barvy a trvalé, jemné, lehce octové vůně s možnými dřevitými tóny
Acetaia Giuseppe Cremonini je moderní italská společnost sídlící na pozemcích osázených převážně vinicemi Lambrusco Grasparossa IGT a Trebbiano DOC. Jde o typické místní hrozny využívané pro výrobu proslulého balzamikového octa. V těsné blízkosti stojí rodinná octárna, která se věnuje výrobě tradičního balzamikového octa s chráněným označením původu Modena.