Giuseppe Cremonini Balzamikový ocet z Modeny – Puro Modena Barrique

Chuť tohoto tradičního balzamika je intenzivní s ovocnými tóny vanilky a typickým aroma vína Lambrusco. Doporučujeme ho ke krevetám, čerstvému tuňákovi, parmazánu, rizotu, vařenému a pečenému masu, telecím plátkům a sýrům. Objem 250 ml

  • 100% přírodní
  • Vysoká hustota 1,32 g/l
  • Vařený hroznový mošt Lambrusco 70 %.
  • Zrání 12 měsíců v bariku
  • 100% hrozny Lambrusco
  • 100% certifikovaná Modena.

299,00 

Skladem

Popis

L’Aceto Balsamico di Modena IGP, tj. Balzamikový ocet z Modeny CHZO, je hořkosladké koření vyrobené z vařeného hroznového moštu nebo koncentrátu a vinného octa, které může vylepšit a obohatit chuť jakéhokoli pokrmu.

Po pomalém procesu octování surovin následuje zrání v dřevěných sudech po dobu nejméně dvou měsíců a více než tří let u zrajícího produktu. Výsledkem tohoto výrobního procesu je koření sladkokyselé chuti, intenzivní hnědé barvy a trvalé, jemné, lehce octové vůně s možnými dřevitými tóny

Acetaia Giuseppe Cremonini je moderní italská společnost sídlící na pozemcích osázených převážně vinicemi Lambrusco Grasparossa IGT a Trebbiano DOC. Jde o typické místní hrozny využívané pro výrobu proslulého balzamikového octa. V těsné blízkosti stojí rodinná octárna, která se věnuje výrobě tradičního balzamikového octa s chráněným označením původu Modena.