Titbit

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field
widgety
slider
kariera
acf-field-group
wpcf7_contact_form
Filter by Categories
Chili Ta
Články
Jan Horký
Oh My Chef
Recepty
Sofie Smith
Titbit na cestách
Tomáš Vávra - BidFood Expo 2022
doprava zdarma při nákupu nad 1200 Kč

Duben ve znamení zelené

Titbit Články

S příchodem jara se začíná vracet nejen úsměv do našich tváří (vyšší intenzita slunečního svitu je nesporným životabudičem), ale i barevnost a hravost do naší kuchyně. Velký podíl na tom mají i zelené bylinky, které jsou nezbytnou součástí výzbroje každého milovníka moderní, čerstvé a zdravé gastronomie.
Bazalka detail Ale nebojte, pokud nejste vyzbrojeni skleníkem, zahrádkou či alespoň několika truhlíky za oknem, nemusí vám zbýt jen oči pro pláč. V našem sortimentu najdete i řezané bylinky v krabičkách či přímo v květináčku. Ostatně čerstvé bylinky byly prapůvodním důvodem, proč jsme TITBIT rozjeli – český trh jejich sortiment opomíjel, a tak jsme chtěli tento prohřešek napravit. Bazalka v květináči Titbit K jedněm z nejpopulárnějších bylinek vůbec patří bazalka, s nadsázkou můžeme říct, že s ní stojí i padá středomořská kuchyně. Jen si zkuste bez její charakteristické vůně a chuti představit třeba salát caprese, janovské pesto či pizzu margheritu. Nejde to, že? Nadto má dobrý vliv na trávení a pocuchané nervy. Šalvěj Šalvěj naopak často doprovází pečené pokrmy, výrazná masa (zvěřina, jehněčí atp.), ryby a její smažené lístky umí být neokoukaným zpestřením těstovin či salátů. Krom širokého gastronomického použití má šalvěj ještě jednu velkou výhodu – dá se nejen sušit, ale i snadno zamrazit, aniž by ztratila na intenzitě své chuti. Šalvěj je bohatá na vitamín A, C a minerály. Když se řekne „něco zeleného na ozdobu“, snad většině z nás se vybaví dvě jména: petržel a pažitka. Obě dvě mají (nejen) v české kuchyni dlouhou tradici. Přidávají se do polévek, salátů, na brambory, do pomazánek, k masům, zkrátka tam, kde je třeba něco rozzářit zelenou barvou. Italové v tomto zašli dokonce až tak daleko, že o někom, kdo nevynechá žádný večírek, říkají, že je „jako petržel“, ta prý taky nikde nesmí chybět. Koriandr To, co je bazalka pro Středomoří, je koriandr pro asijskou, mexickou a latinskoamerickou kuchyni. Jeho pronikavá chuť a vůně, na kterou si můžeme i chvíli zvykat, je snadno identifikovatelná ve všelijakých pokrmech jako např. tacos, burritos, polévka pho. Skvěle se kombinuje s chilli papričkami, limetkou či cibulí. Koriandr je plný antioxidantů a má pozitivní účinky na kvalitu spánku a chuť k jídlu. Meduňka Meduňka podobně jako máta patří k bylinkám, které by neměl opomenout žádný barman či milovník domácích nápojů. Svou příjemnou citrónovou vůní si o to přímo říká. Meduňka se může pochlubit zklidňujícími účinky na celý organismus (na psychiku, nervy, uvolňuje i křeče, zmírňuje bušení srdce), podporuje dobrý spánek, takže jeden hrnek čaje z čerstvé meduňky se po stresujícím dnu v práci rázem promění ve vaši malou záchranu. Meduňka se hodí i do limonád, sirupů, neztratí se ani v oblasti dezertů, marmelád či salátů.