Recepty
Espuma z foie gras, krém z černého kořene, smažený černý kořen ve vinném těstíčku
Recepty
„Černý kořen je velice specifická surovina, která při tepelné úpravě zvýrazní svou chuť. Doporučuji nejprve černý kořen opéci na másle nebo oleji, pak zalít vývarem nebo smetanou a rozvařit. Je ideální na krémy, pyré,...
Carpaccio z tuřínu s telecím hřbetem
Recepty
„Tuřín je velice nedoceněná surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Má svou specifickou chuť, která je vhodná k surovinám, jež nepřehluší, ale ideálně doplní,“ říká šéfkuchař Honza Horký. „Má mnoho uplatnění, lze jej...
Malajská kokosová laksa s pak choi
Recepty
Laksa je malajská nudlová polévka. V Malajsii a Singapuru existuje mnoho verzí. Jsou dva hlavní druhy laksy; kokosová/curry a asam laksa (kyselá rybí polévka s nudlemi). Naše verze je snadná, vegetariánská, ideální jako rychlá...
Terina z tučných kachních jater s omáčkou z granátového jablka
Recepty
Toto ovoce má nejen sladkokyselou chuť a příjemnou vůni, ale i blahodárný vliv na zdraví. „Granátové jablko je atraktivní surovina, se kterou by měli kuchaři experimentovat a zapojovat jí do pokrmů. Já doporučuji...
Pečený vepřový bůček s krémem a chipsy z topinambur a račí omáčkou
Recepty
V minulosti zapomenutá surovina, která zažívá znovuzrození. „Je ideální pro zimní pokrmy. Má specifickou nezaměnitelnou chuť, kterou doporučuji nechat vystoupit a ničím ji nepřebíjet. Je vynikající třeba v kombinaci s telecím a světlejším masem....